ICANN ber VeriSign stoppe nettjeneste

Internett-styringsorganet ICANN har bedt VeriSign om frivillig å innstille den omstridte Site Finder-tjenesten VeriSign lanserte i forrige uke.

Internett-styringsorganet ICANN har bedt VeriSign om frivillig å innstille den omstridte Site Finder-tjenesten VeriSign lanserte i forrige uke.

Internet Corporation for Assigned Names and Number (ICANN) publiserte fredag et notat på organisasjonens nettsted hvor organisasjonen oppsummerer foreløpig status i forbindelse med VeriSigns nylige lansering av Site Finder, en tjeneste som omdirigerer brukere som for forsøker å komme å nå webadresser med .com- og .net-domenenavn som ikke eksisterer.

ICANN har mottatt en rekke klager fra Internett-aktører i forbindelse med Site Finder og ber nå VeriSign om å stoppe tjenesten inntil videre.

    Les også:

Fredag publiserte også Internet Architecture Board, en komité under IETF, en analyse av bruken av jokertegn i domenenavnsystemet (DNS). I notatet heter det blant annet:

"Jokertegn i DNS bør ikke brukes i en sone med mindre soneoperatøren har en klar forståelse for risikoene, og de bør ikke brukes uten at de enheter som har fullmakter nedenfor sonen er blitt informert og har gitt sitt samtykke".

VeriSign er blitt kritisert blant annet fordi Site Finder ble innført uten annet forvarsel enn et innlegg i et brukerforum.

VeriSign er forøvrig ikke det eneste selskapet som har "kidnappet" ikke-eksisterende domener på denne måten. Blant annet gjør eNIC Corporation det samme med alle ikke-eksisterende .cc-domener.

Til toppen