RESULTATERFINANS

ICE går med stort underskudd

ICE er en av få aktører som bygger sin egen infrastruktur. Det koster mye penger, og pengene renner ut.

Nordisk Mobiltelefoni satser aggressivt på å bygge ut egen infrastruktur for mobil dataoverføring i det gamle analoge mobilnettet NMT 450-nettet, gjennom sin tjeneste ICE.

Foreløpig leverer de bare dataoverføring, men selskapet har ambisjoner om å også levere tale.

Selskapet sliter imidlertid med store kostnader, selv om omsetningen har gått kraftig opp fra fjoråret til årets første kvartal.

I 2006 omsatte selskapet for 12,4 millioner svenske kroner. De brukte imidlertid mye mer enn de tjente, og underskuddet endte på hele 107,1 millioner kroner.

Tallene bekymrer imidlertid ikke ledelsen i Nordisk Mobiltelefon.

- Når det gjelder kostnadssiden, så følger vi våre planer godt, sier Per Månsson, administrerende direktør i Nordisk Mobiltelefon, til Finansavisen.

Allerede etter et kvartal i år, har selskapet passert fjorårets omsetning. 16,2 millioner kroner solgte selskapet for iløpet av årets tre første måneder. Det går imidlertid fortsatt mye større summer ut av selskapets konto, enn inn. Kvartalsunderskuddet endte på 59,3 millioner kroner.

- I dag har vi 12.000 abonnenter og de aller fleste er i Norge. Målet er å få opp mot 5 prosent av markedet. Da har vi en god butikk, men allerede med betydelig mindre markedsandeler vil vi nå break-even, sier Månsson, til Finansavisen.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.