Ice har slått seg selv konkurs

En av de store utfordrerne til Telenor og Netcom på mobilt bredbånd, gir opp.

Ice har slått seg selv konkurs

En av de store utfordrerne til Telenor og Netcom på mobilt bredbånd, gir opp.

Styret i Nordisk Mobiltelefon Norge har i dag levert inn en konkurssøknad. Selskapet står bak den mobile bredbåndstjenesten Ice.net. Det melder svenske moderselskapet Nordisk Mobiltelefon i dag i en pressemelding.

Konkursen skyldes at den formelle rekonstruksjonen av det norske selskapet, som ble innledet i fjor høst, har feilet.

Styret i det svenske moderselskapet har på sin side avgjort at også dette selskapet skal slå seg konkurs, men den formelle søknaden vil ikke skje før om noen dager.

Hva som vil skje med de øvrige selskapene i gruppen, er foreløpig uklart. Det skal avgjøres av styrene i de respektive selskapene.

Konkursen er ikke direkte uventet. Så sent som i januar ble det meldt om at det norske selskapet fikk penger til drift for en uke av gangen.

Til svenske Telekom idag sier Pär Månsson, konsersjef i Nordisk Mobiltelefon, at ledelsen hadde gått håp og at det meste var avklart, men at det på oppløpssiden viste seg å gå galt likevel.

Månsson vil ikke si noe om hva som hender med nettene og med kundene, men understreker at det norske bostyret skal behandle dette spørsmålet så raskt som mulig.

- Målet er å finne kjøpere og det ser lovende ut. Det er sannsynlig at driften fortsetter uten opphold, sier Månsson till Telekom idag.

    Les også:

Til toppen