TELE-KOMMUNIKASJON

Ice henter flere hundre millioner kroner

Totalt har Ice hentet over en milliard svenske kroner for å finansiere sitt nordiske nett.

Nordisk Mobiltelefon er et nordisk selskap som bygger ut eget nett for mobilt bredbånd. I Norge opererer de under merkenavnet Ice. Selskapet utfordrer Telenor og Netcoms «turbo-3G»-nett.

Det koster penger, og tidligere har Nordisk Mobiltelefon hentet inn 774 millioner svenske kroner. Nå henter de mer penger, og tipper dermed over en milliard kroner totalt.

- Vi skal hente inn 320 millioner svenske kroner. Emisjonen er rettet mot de eksisterende aksjonærene, sier finansdirektør Daniel Källenfors i Nordisk Mobiltelefon AB, til Dagens Næringsliv.

Kapitalutvidelsen skal skje i perioden fra 18. mars til 1. april.

Nordisk Mobiltelefon har gått med solide underskudd de siste årene. I 2007 omsatte selskapet for 114,8 millioner kroner totalt for Norden, og underskuddet endte på hele 305,7 millioner kroner.

Det store underskuddet skyldes hovedsaklig store investeringer. Ice-sjef Matthias Peter har tidligere uttalt at selskapet i Norge vil få en positiv kontantflyt på månedsbasis mot slutten av inneværende år.

Pengene som hentes nå skal blant annet brukes på offensiv markedsføring, og Ice-sjefen tror de skal klare å doble kundebasen på kort tid.

- Nå har vi 25.000 kunder, og har en markedsandel på over 20 prosent, sier Matthias Peter, administrerende direktør for Ice i Norge, til Dagens Næringsliv.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.