FORBRUKERTEKNOLOGI

Ice klar med ny type 3G-telefon

Nordisk Mobiltelefon/Ice skal snart lansere en ny type telefon og ADSL-alternativ i en boks.

10. nov. 2006 - 10:18

Telebransjen er i en voldsom utvikling, for det dukker opp stadig nye teknikker for å prate sammen, noe som gir de tradisjonelle teleselskapene tøffere konkurrenter.

Listen er lang og omfatter IP-telefoni lynmeldingsprogrammer og IP-telefoni gjennom PC, mobil og fasttelefoner. Men alle bruker de på en eller annen måte enten Telenor eller Netcoms kobbertråder eller mobilnett.

En av de få som bryter helt med dette er Nordisk Mobiltelefoni som har lansert sitt CDMA-baserte 3G-nett under navnet Ice. Selskapet selger foreløpig bare modemer for datatrafikk, men har lovet mobiltelefoner til sommeren, kunne digi.no forteller tidligere i uken.

Nå viser det seg at Nordisk Mobiltelefoni kommer med en annen og alternativ teknikk allerede "i løpet av desember". Da lanserer selskapet noe som ser ut og fungerer som en avansert fast-telefon, men telefonen er trådløs.

Fast-telefonen fra ZTE gir storbrukere av telefonen en mulighet til å snakke billig over Ice-nettet, men med en høy lydkvalitet og mange andre muligheter.

Telefonen er kjøpt inn fra kinesiske ZTE og har i tillegg til en lang rekke avanserte telefonmuligheter også en viktig plugg. For med en USB-port er telefonen også et modem for Ice-nettet slik at man kan koble til alle typer PCer og bruke telefonen som et trådløst ADSL-alternativ.

For på sitt beste gir Ice-nettet en fart på 2Mbit i sekundet, noe som matcher vanlige ADSL-linjer.

Norges-sjef i Nordisk Mobiltelefoni, Nils Petter Tetlie, vil foreløpig ikke røpe prisen på telefonen eller hvordan Ice vil prise taletrafikk over sitt 3G-nett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.