TELEKOM

Ice lover mye raskere mobilt bredbånd

Utvider nettverket og oppgraderer basestasjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. feb. 2011 - 08:42

Ice.net, som leverer trådløst bredbånd i store deler av Skandinavia, kunngjorde i dag at selskapet er i ferd med å oppgradere nettverket med en ny generasjon av teknologien som benyttes.

I dag er nettverket til Ice basert på EV-DO Rev. A. Nå skal nytt utstyr fra Ericsson innføre Rev. B av teknologien i basestasjonene. Det bygges også flere basestasjoner.

– Rev. B modemene klarer å utnytte kapasiteten fra hver enkelt sender mye bedre enn dagens utstyr. Hittil har kundene fått en teoretisk hastighet på 3,1 Mbit/s, men med Rev. B klarer vi å levere hastigheter som er opp mot tre ganger så raske, sier Eivind Helgaker, daglig leder i Ice Norge, i en pressemelding.

Ice startet testing av Rev. B i Sverige i forrige uke og i Norge denne uken. Helgaker er svært fornøyd med resultatene så langt. Den teoretiske maksimalhastigheten for Rev. B er på 9,3 Mbit/s.

– Så snart testingen av de nye modemene er fullført, vil vi introdusere dem i sluttbrukermarkedet. USB-modem vil vi lansere allerede til sommeren og trådløse WLAN-modem noe senere, forteller Helgaker.

Modemene leveres av det koreanske selskapet AnyDATA, som benytter brikkesett fra Qualcomm.

Ice opplyser at selskapet har i dag dekker over 75 prosent av Norges areal, 90 prosent av Sverige og 98 prosent av Danmark.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.