Ice.net blir mye raskere

Skifter ut samtlige basestasjoner.

Ice.net blir mye raskere
Bilde:

Ice.net, som tilbyr mobilt bredbånd i store deler av Norge, Sverige og Danmark, skal oppgradere hele nettet i løpet av 2010. Mens selskapet tidligere har benyttet tekniske løsninger fra Huawei og ZTE, er det Ericsson som nå har fått kontrakten om utskifting av samtlige basestasjoner.

- Ice blir den første av våre kunder som får den nyeste oppgraderingen av CDMA, hvilket forbedrer ytelsen i nettet ytterligere, sier Mikael Bäckström, salgsansvarlig for Ericsson i Norden og Baltikum, i en pressemelding.

Ifølge selskapene skal oppgraderingen føre til at overføringshastighetene til kundene flerdobles.

Dette i praksis bety at den maksimale nedlastingshastigheten til hver kunde økes fra teoretiske 3,1 megabit per sekund til teoretiske 14 megabit per sekund. Den faktiske hastigheten vil være en del lavere enn dette.

Ice.net benytter 450 MHz-båndet, noe som gir langt større rekkevidde enn teknologier som benytter teknologier basert på høyere frekvenser. I dag dekker selskapet drøyt 80 prosent av arealet i Norge, og enda mer i Sverige og Danmark. Det loves nærmest sammenhengende dekning langs kysten av de tre landene.