Ice.net kan sprade i 4G-lisenser

Det mystiske stråselskapet er avslørt.

Ice.net kan sprade i 4G-lisenser
Ice.net-sjef Eivind Helgaker kan nå sprade i 4G-lisenser, litt avhengig av hva eierselskapet velger å gjøre med frekvensene de har kjøpt. Bilde: Ice.net

Fredag morgen ble det klart at et mystisk, nystiftet selskap har vunnet viktige 800 Mhz-frekvenser som skal brukes til å bygge ut superraskt mobilt bredbånd i hele Norge.

Telenor og TeliaSonera-eide Netcom vant rutinemessig sin del av kaka, men inn fra siden kom det hittil ukjente Telco Data og snappet opp indrefileten foran nesa på Tele2.

En stor internasjonal aktør står bak. Mer ønsket ikke partner Knut Glad i advokatselskapet Føyen, som er selskapets oppførte styreleder å røpe overfor digi.no.

Ice-eierne

Etter å ha gravd i stiftelsespapirene kan DagensIT avsløre at det er AINMT Holding, et selskap i industrikonsernet Access Industries som sikret seg en solid porsjon frekvenser i 800 Mhz, 900 Mhz og 1800 Mhz-båndene.

– Jeg har ingen kommentarer utover at det er det selskapet som står i stiftelsesdokumentene som er eier av selskapet, sier advokat Glad til digi.no.

AINMT Holding er bedre kjent som eieren av Ice.net og 450 Mhz-frekvensen som ble ledig da det gamle NMT-nettet ble slukket i sin tid.

Tilsvarende eier de telekomoperatøren Net1 med virksomhet både i Sverige og Danmark basert på den samme 450 MHz-frekvensen.

Hvilke planer Access-gruppen, med den amerikansk-ukrainske mangemilliardæren Leonard Blavatnik i spissen, nå har for frekvenspakken de sikret seg, gjenstår å se.

Tele2 fremstår som den store taperen, og har varslet en pressekonferanse tirsdag til uken. Da vil frekvensauksjonen være ferdig og det blir kjent hva selskapene har betalt.

Hvordan Tele2 som måtte skaffe seg disse frekvensene har havnet i denne situasjonen er gjenstand for stor interesse blant de mange kildene i telebransjen digi.no har pratet med gjennom dagen.

Post- og teletilsynet har ikke avdekket noen brudd på auksjonsreglene eller mistanke om brudd. Det er heller ingen som har klart å diskvalifisere seg selv fra auksjonen, får digi.no opplyst.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.