Ice.net passerer 100 000 kunder

Kraftig vekst, også i bedriftsmarkedet.

Ice.net passerer 100 000 kunder
Ice.net, leverandør av mobilt bredbånd, har spesialisert seg på grisgrendte strøk, og har endelig oppnådd et positivt driftsresultat. Bilde: Ice.net

Ice.net, leverandør av mobilt bredbånd i frekvensbåndet 450 MHz, forteller i en pressemelding at de har hatt en omsetningsvekst på 40 prosent i første halvår i år, fra første halvår i fjor, til 127,3 millioner kroner.

Første halvår i år markerer to viktige milepæler for Ice. Driftsresultatet (EBITDA) ble 5,8 millioner kroner i pluss, mot 20,7 millioner kroner i minus i samme periode i fjor.

I juli passerte Ice 100 000 kunder.

– En bærekraftig utvikling med positive EBITDA er først og fremst viktig fordi det gir oss den nødvendige friheten til ytterligere kundevekst, fortsette investeringer i vårt nett, utvikle teknologien videre for dermed å kunne gi et enda bedre totaltilbud til våre kunder. Vi er med andre ord godt posisjonert for veien videre, sier administrerende direktør Eivind Helgaker.

Ice assosieres ofte med mobilt bredbånd for hytte- og båtfolk. Frekvensbåndet 450 MHz gjør at hver basestasjon får stor rekkevidde. Nettet til Ice dekker over 75 prosent av Norges areal. Ifølge selskapet er kystdekningen så godt som sammenhengende, og når opp mot 12 mil til havs.

Helgaker sier at veksten i første halvår kommer fra både privat- og bedriftsmarkedet. Han er spesielt fornøyd med å ha fått et godt fotfeste i bedriftsmarkedet.

– Stadig flere næringer fatter interesse med tilhørende varierte bruksområder. Vi har blitt en viktig aktør innen typisk maskin-til-maskin kommunikasjon, som backup til fastlinjer i forbindelse med driftskritiske tjenester og i kombinasjon med andre nett for å sikre robustheten i mobile løsninger, sier Helgaker.