TELEKOM

Ice.net skal investere tungt i nettkapasitet

Skal gi økt hastighet og utbredelse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. okt. 2009 - 13:14

I et intervju med det svenske nettstedet NyTeknik.se forteller Per Borgklient, administrerende direktør for bredbåndsleverandøren Ice.net, at selskapet trolig vil investere for 200 millioner dollar i nettkapasitet de nærmeste to årene. I alle fall dersom veksten i antallet kunder går slik det amerikanskeide selskapet forventer.

Ice.net satser på mobilt bredbånd basert på forholdsvis lavfrekvent teknologi, noe som gir stor rekkevidde.

Borgklint håper at antallet kunder vil være et sted mellom 150 og 200 tusen om et år. Det er uklart hvor mange kunder selskapet har totalt i dag, men ifølge Post- og teletilsynet var antallet kunder i Norge etter første halvår i år omtrent 30 tusen.

Nyteknik.se mener det totale antallet kunder kan være omtrent 80 tusen nå. Ifølge Borgklint skal nemlig antallet kunder ha blitt neste fordoblet siden mai.

Ice.net tilbyr i dag tjenester i Norge, Sverige og Danmark, men selskapet ser også på mulighetene for å etablere seg i andre land, også i Asia.

Per Borgklint, sjef for Ice.net <i>Bilde: Ice.net</i>
Per Borgklint, sjef for Ice.net Bilde: Ice.net

Tjenestene til Ice.net utmerker seg gjennom meget god dekning i utkantstrøk. Hastigheten skal i dag være begrenset til omtrent 3 megabit per sekund, men dette skal økes til 14,4 megabit per sekund i løpet av 2010.

Ifølge Borgklint er selskapet gjeldfritt, har kontantbeholdning og eiere som er villige til å finansiere den videre nettutbyggingen. Han lover at selskapet vil gå med overskudd fra og med utgangen av året.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.