IceBreaker for Windows CE tilgjengelig fra Birdsteps nettsted

En utgave av norske Birdsteps kompakte databaseteknologi IceBreaker for Windows CE, med utvidet støtte for XML, kan lastes ned fra opphavets nettsted.

En utgave av norske Birdsteps kompakte databaseteknologi IceBreaker for Windows CE, med utvidet støtte for XML, kan lastes ned fra opphavets nettsted.

Med utvidet støtte til XML, viser Birdstep til at IceBreaker ikke bare tilbyr et grensesnitt mot det som er i ferd med å bli standarden for utveksling av data mellom web-applikasjoner, men også kan representere XML i selve databasen. Dette skal gi bedre ytelse, større lagringskapasitet og redusert kompleksitet i forhold til konkurrentene. XML-støtten i Windows CE-utgaven er porten fra implementeringen som Birdstep har gjort tidligere på Linux.

IceBreaker er en teknologi spesielt beregnet på databaser i klienter som lomme-PC-er og mobiltelefoner, der prosessor- og lagringskapasitet er begrenset. Den er tilgjengelig på en rekke plattformer, blant andre Windows CE, EPOC (systemet som brukes av Psion og Symbian), Palm, Embedded NT, VxWorks og Linux.

Birdstep kunngjorde tidligere denne uka en samarbeidsavtale med Advanced Communications AS (også kjent som Actech). De to skal utvikle felles løsninger for trådløs kommunikasjon, med en rekke teknologier: GPRS, trådløst lokalnett, Bluetooth og UMTS. Dette er felter Actech er spesialist på. De to kommer til å søke felles prosjekter der kombinasjonen av kompakt database og trådløst samband kan gi uttelling.

Les mer om Birdstep og IceBreaker:


Birdstep legger bort søkemotor
Vil lage mobile Internett-løsninger med norsk databaseteknologi
IT-kupp gav en halv milliard i gevinst
Birdstep-emisjon priser selskapet til over 1,22 milliarder kroner
Birdstep skal utvikle mobil database for Red Hat
Haudemann Andersen tror på Birdstep
Birdstep utvider Icebreaker med XML
Birdstep skal markedsrettes
Norsk lagringsteknologi klar for Symbian
Birdstep i samtaler med Microsoft
Stor tevling innen små databaser
Endelig en avtale for Birdstep

Til toppen