RESULTATERFINANS

ICO henter fire milliarder

Satellittelefon-systemet ICO vil utstede nye aksjer til en verdi av minst en halv milliard dollar - omlag 3,8 milliarder kroner - for å sikre satellittselskapets finansiering ut første kvartal neste år.

12. apr. 1999 - 16:38

Aksjeutvidelsen skulle komme i fjor høst men ble utsatt på grunn av dårlige tider i det internasjonale finansmarkedet. Utvidelsen priser selskapet til fem dollar per aksje, under halvparten av prisen ved IPO-en i september i fjor da prisen var satt til tolv dollar per aksje. Siden da har det gått opp og ned, med en sluttpris på 8,6 dollar før helgen.

Hughes Electronics Corporation har meldt sin interesse for ICO og ønsker alene å øke sine investeringer i ICO med inntil 100 millioner dollar, eller en femdel av aksjene som nå legges ut for salg. Selskapet er leverandør at ICOs maskinvare, det vil si satellitter, utstyret for kontroll av satellittene foruten å sørge for selve oppskytning.

ICO mener denne aksjeutvidelsen skal være nok til at selskapet skal kunne drive selskapet til og med første kvartal neste år, mens satellittelefon-tjenesten skal være på lufta i andre kvartal 2000. Om utvidelsen nå blir fulltegnet, regner selskapet med å mangle 15 prosent av den kapitalen det er budsjettert med skal være tilstrekkelig for å lansere satellittelefon-tjenesten etter planen.

Investorer har bidratt med fire milliarder dollar (32 milliarder kroner) siden selskapet ble etablert i 1995. 90 prosent av aksjonærene er strategiske investorer som i hovedsak er teleoperatører i ulike land.

Bak ICO står satellittorganisasjonen Inmarsat som ble etablert 1979 med det formål å styrke maritim kommunikasjon, med en rekke nasjonale televerk som eiere, deriblant Telenor. I tillegg er amerikanske TRW, British Telecom, Deutsche Telekom og indiske VSNL de største investorene i ICO.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.