BEDRIFTSTEKNOLOGI

ICO henter penger likevel

ICO kan tilføres så mye som 600 millioner dollar fra en investorgruppe der Hughes Electronics står sentralt. Selskapet mislyktes i juli med å få de eksisterende eierne med på en emisjon på 500 millioner dollar.

Frode Eriksen
13. aug. 1999 - 08:11

Hughes, som er en del av General Motors, er identisk med selskapet som har kontrakten på 2,5 milliarder dollar for leveranser av 12 satellitter til ICOs infrastruktur. Selskapet er allerede eier i ICO med en liten aksjepost på fire prosent etter en investering på 94 millioner dollar.

En sentral kilde som The Wall Street Journal har snakket med, forteller at Huges investering i ICO vil tredoble sine investeringer i selskapet i et forslag som ICOs styre nå vurderer. Også andre av de mest sentrale investorene i selskapet må godkjenne Hughes som ny eier.

Verken Hughes eller ICO ønsker å kommentere saken.

ICO vil sannsynligvis vente med saken til 28. august da selskapet avholder en ekstraordinær generalforsamling, og selskapets har tidligere sagt at en tilfredsstillende finansiell løsning skal være på plass senest den 2. september, i form av en aksjeutvidelse.

ICO er et av en håndfull prosjekter der forretningsidéen er å tilby satellittelefoni til et globalt publikum. En av konkurrentene, Iridium, sliter med store finansielle problemer, mens Globalstar etter planen skal starte i høst.

ICO skal etter planen investere 4,7 milliarder dollar i sitt satellittprosjekt, som har kommersiell oppstart om et drøyt år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.