BEDRIFTSTEKNOLOGI

ICO kjøpt opp, Nera jubler

Nera inngikk en avtale med ICO i fjor høst på 25 millioner dollar, der det norske selskapet skal levere et antall kombinerte satellittelefoner og mobiltelefoner til ICO-systemet. Derfor er nyheten om at ICOs framtid synes sikrere, gode nyheter for selskapet.

Frode Eriksen
1. nov. 1999 - 14:19

For så mange gode nyheter etter at Nera signerte avtalen med ICO oktober 1998 har det ikke vært. Siden da har det gått temmelig bratt utforbakke med ICO-aksjen på Nasdaq-børsen, helt til aksjen ble strøket i august da selskapet bad om konkursbeskyttelse.

- Hyggelig, sier administrerende direktør i Nera, Bjørn Ove Skjeie til digi.no om nyheten der situasjonen i ICO synes avklart.

Neras avtale med ICO er å levere et antall telefoner, og selskapet har i perioden fra konkursbeskyttelsen ble etablert i august har selskapet ikke mistet noen innbetalinger fra selskapet.

- Nå øker sannsynligheten for at ICO vil imøtekomme de kontraktene som selskapet har inngått, sier han.

Oppstart av ICO blir også utsatt med et halvt år, som både betyr at Nera for ekstra tid for å utvikle telefonene, men også at forventede inntekter fra terminalsalg ikke kommer før i 2001. Dette tror imidlertid ikke Skjeie skal by på problem.

- Dette blir en finansieringssak, sier Skjeie, som sier at utviklingen av terminalene går etter planen.

Så langt er det uklart hva hovedaksjonær Craig McCaw, som står bak redningspakken for ICO, vil gjøre med planene sir sitt eget system Teledesic som etter planen skulle lanseres i 2003 som bredbåndsaksess for stasjonære Internett-terminaler.

Skjeie sier at en ikke har svaret på hvorfor McCaw går inn i ICO. ICO har imidlertid den fordel at satellittene ennå ligger på bakken og kan oppgraderes.

- ICO har hatt et konsept som også inkluderte data-overføring, riktignok med lavere hastigheter enn det Teledesic planlegger. Derfor er det for tidlig å si om Teledesic blir lagt ned til fordel for ICO, sier Skjeie, som er positiv til den konsolideringen en nå ser innenfor satellittkommunikasjon.

ICO blir milliardær-baby:


Mobilmilliardær vil tilby Internett over satellitt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.