ICO med intelligent brukersjekk

ICO, som i år 2000 skal være på lufta med en global satellittelefontjeneste, vil lansere sin tjeneste med teknologi som vil kunne gjenkjenne brukerens ringemønster. På denne måten vil ICO forebygge svindel og tyveri av terminaler.

Teknologien som benyttes er produsert av det britiske selskapet Neural Technologies, og er utviklet etter flere studier av menneskehjernens oppførsel, for å kunne utvikle et system for overvåking av telefonbrukerens ringemønster.

Forsøk på å ringe med andres telefoner i ICO-systemet vil kunne avsløres ved at alle samtaler sammenliknes med eierens brukervaner. Når forskjellen øker i betydelig grad, vil ICOs system kunne lokalisere brukeren, skriver TechWeb.

Svindel er et stadig større problem for telekombransjen, og alle satellittelefonsystemene har satt igang arbeid for å begrense eller redusere svindel med andres telefoner før systemene lanserer sine tjenester. Iridium er først ute med start i september, mens Globalstar kommer på lufta i 1999.

- Satellittsystemene vil kunne få større problemer enn det bakkebaserte operatører opplever, sier teknisk direktør i Neural Technologies, Simon Hancock.

Selskapet jobber sammen med Computer Sciences for å utvikle og installere programvaren for systemet. Computer Sciences ble i juni valgt som leverandør av ICOs support, fakturerings og sikkerhets-system, og kontrakten med ICO har en verdi på inntil én milliard kroner.

ICO vil i likhet med flere andre satellittelefonsystem tilby tjenester med global dekning, som i praksis ikke setter grenser for hvor svindelforsøkene skjer.

ICO skal etter planen være på lufta med sine globale telefontjeneste i år 2000, og terminalene skal ikke være særlig større enn dagens mobiltelefoner.

Til toppen