Icon benekter millionlån til von Holstein

Icon Medialab, som er under etterforsking av svensk Økokrim er beskyldt for å ha gitt et lån på fire millioner kroner til styreleder Johan Stäel von Holstein, hevder nå de aldri har gitt noe slikt lån.

Det var etter opplysninger i pressen at svenske økokrim-myndigheter begynte granskingen av Icon Medialab. Det var mistankene om at Icon-gründer Johan Stäel von Holstein hadde mottatt et lån på fire millioner kroner for å starte tilsvarende virksomhet i Asia. Ifølge svensk aksjelov får ikke hovedeiere og styreledere låne penger i eget selskap.
Les mer om mistankene her:
Icon mistenkes for økonomisk lovbrudd

Nå avviser Icon alle beskyldningene, melder Dagens IT og det svenske nyhetsbyrået TT.

- Noe personlig lån til Johan Stäel von Holstein har aldri blitt gitt. Icon Medialab har hatt et antall "forretningsmessig motiverende" utlegg for kostnader knyttet til ulike personer som er involvert i Asia-prosjektet. Dette er kostnader som Asia-selskapet siden har stått ansvarlig for, uttaler Icon-sjef Ulf Dahlsten i en pressemelding til svenske medier.

Dagens IT skriver videre at Ulf Dahlsten beklager dersom bedriften har skapt unødvendig spekulasjon rundt Asia-prosjektet.

Les mer om Asia-prosjektet her:
Icon Medialab ekspanderer i øst
Til toppen