RESULTATERFINANS

Icon-gründere håver inn millioner

Icon Medialabs gründere selger seg ned fra 30 til drøyt 20 prosent i selskapet. Til sammen rasker de fire web-entreprenørene med seg 54 millioner svenske kroner.

Herman Berg
23. feb. 1999 - 13:26

ComputerSweden melder at de fire gründerne i det ekspansive svenske webbyrået Icon Medialab selger 258.000 aksjer i selskapet. Johan Stäel von Holstein, Erik Wickström, Jesper Jos Olsson og Magnus Lindahl eier sammen det hollandske investeringsselskapet Beleggningsmaatszhappij.

Det er det hollandske selskapet som selger seg ned fra 30 prosent til drøyt 20 prosent i Icon. Delt på fire vil altså gründerne, som startet Icon for tre år siden, høste drøyt 13 millioner svenske kroner hver.

Selskapet, som har etablert seg i Norge ved å kjøpe opp internettselskapene Neo Interaktiv, Arakno og Intergate, er notert på Stockholmsbørsen. De fire oppstartsmennene solgte seg ut etter resultatfremleggelsen fredag i forrige uke som viste et underskudd på 34,1 millioner for kalenderåret og et foreløpig underskudd på 27,6 millioner for det finansielle året (åtte måneder).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra