Icon-kvartett casher aksjer for 250 millioner

De fire gründerne i den svenske internettbedriften Icon Medialab har solgt unna 1,1 millioner aksjer og tjent langt over 250 millioner svenske kroner på salget.

De fire gründerne i den svenske internettbedriften Icon Medialab har solgt unna 1,1 millioner aksjer og tjent langt over 250 millioner svenske kroner på salget.

Det hevder svenske Aftonbladet.

De fire gründerne i Icon, som startet selskapet i mars 1996 med innskudd på 250.000 kroner hver, driver i dag et hollandsk investeringsselskap sammen.

50.000 var rene investeringer og 200.000 lån til akjseselskapet. Samtidig gikk de fire ned 100.000 kroner i lønn hver.
Dette har de nå fått en grei uttelling på.

Ved inngangen av året (i februar) solgte kvartetten seg ned fra 30 til 20 prosent i Icon og fikk 54 millioner svenske kroner for de ti prosentene.

Les:


Icon-gründere håver inn millioner

I sommer solgt den ene av de fire, Magnus Lindahl, 200.000 aksjer for til sammen 60 millioner kroner.

Og nå i desember ble det solgt unna aksjer i to runder, til sammen 1,1 millioner av de 4,2 milioner aksjer som de har eid i Icon. Til sammen har tjener de 250 millioner på salgene som kommer like før årtusenskiftet.

Dermed sitter de til sammen med under ti prosent av Icon per i dag.

Den andre av de fire, Jesper Jos Olsson (25), sier til Aftonbladet at dette et rent gevinstsalg for å få handlefrihet til å investere i flere internettselskap.

Som eksempel har de kjøpt seg inn i Radio Design som fokuserer på Internett og trådløs teknologi. I en nyemisjon på 312 millioner kroner har de kapret 20 prosent av aksjene for rundt 100 millioner svenske kroner, det vil si 40 prosent av den gevinsten de tok ut i Icon i denne runden.

Også norske Merkantildata har investert i Radio Design..

Les:


Adolfsen og von Holstein i mobil enhet

Til toppen