Icon-styreformann utskjelt

Den svenske aksjesparerforeningen skjelte ut avtroppende Icon Medialab-styreformann Bjørn Nordstrand på selskapets generalforsamling fredag.

- Jeg begriper ikke hvordan dere i styret kunne bli grepet av den massepsykosen som rådde, tordnet Gunnar Ek, lederen for den svenske aksjesparerforeningen. Adressen var til styret i selskapet generelt, og til avtroppende styreformann Bjørn Nordstrand spesielt.

Den svenske nettavisen Vision skriver at generalforsamlingen til Icon Medialab AB ble til forveksling lik en rettssak, hvor aksjesparerforeningen var anklager mens styrets leder Nordstrand sto på tiltalebenken: og erkjente seg skyldig på samtlige punkter.

Men Nordstrand raste tilbake, ikke mot aksjesparerne, men mot tidligere sjefer i Icon. Ulf Dahlsten, den tidligere toppsjenfen som forlot stillingen etter kraftig fall i aksjekursen, fikk passet påskrevet. Men verst gikk det utover Franco Fedeli, som var Icon-sjef før Dahlsten.

Ifølge styreformannen skjedde de fleste feilene under Fedelis regime.

- Den tidligere sjefen var ikke så flink til å samordne det hele, sa Nordstrand med klar adresse til Fedeli, som nå er sjef for risikokapitalselskapet Core Ventures.

Icon Medialab har hatt ett stritt år, med store tap og enorme fall i aksjekursen. Det ble også banen til styreformann Nordstrand, som på fredagens generalforsamling ble byttet ut med italienske Pier Carlo Falotti, melder Vision.

Generalforsamlingen forkastet styrets forslag om å signere en låneavtale med storbanken Credit Suisse. Dermed må Icon stole på at det nederlandske selskapet Red Valley, som skal tilføre 350 millioner kroner i en emisjon. Disse pengene må selskapet overleve på, til de kan begynne å tjene sine egne.

Til toppen