ID-brikke skal sikre barn på nett

Verisign ventes onsdag å avduke et program for digital identifisering av amerikanske skolebarn på Internett.

VeriSign vil i samarbeid med i-Safe America, en organisasjon som lærer barn om sikkerhet på nettet, demonstrere bruken av digital identifisering for å sikre et stadig økende antall unge nettbrukere, under en messe arrangert av den amerikanske Congressional Internet Caucus Advisory Committee. Dette skriver News.com.

VeriSign og i-Safe samarbeider for å kunne tilby barn skolebarn digitale ID-brikker. Ifølge det amerikanske handelsdepartementet, er det i dag mer enn 48 millioner amerikanske barn i alderen 5 til 17 år som jevnlig benytter Internett. Dette antallet ventes å vokse til 77 millioner innen neste år.

I forbindelse med et pilotprogram som skal starte til sommeren, vil foreldre kunne søke om digitale akkreditiver når barna skrives inn på skolen. Skolene vil fungere som registreringsautoritet, mens VeriSign skal stå for selve brikkene. Verken elevene eller skolene vil belastes økonomisk for dette.

ID-brikken, som settes inn i datamaskinens USB-port, skal gjøre det mulig for barn å kryptere e-post, å få tilgang til barnevennlige nettsteder og å kjøpe gjenstander som krever en digital signaltur. Foreløpig er det få nettsteder som krevere digitale akkreditiver før inngang til gis.

Teri Schroeder, daglig leder for i-Safe America, håper likevel å gjøre en endring i barns bruk av Internett.

- Forhåpentligvis vil enhver elev i USA få tilgang til dette for å beskytte dem selv, sier hun til News.com.

Les mer om:
;