BEDRIFTSTEKNOLOGI

ID-porten slapp inn rekordmange

Svært mange logget seg inn for å sjekke selvangivelsen. Det gikk teknisk sett ganske bra.

Bilde: unknown
1. apr. 2016 - 13:45

Statens felles innloggingsløsning ID-porten (MinID) er laget for å takle minst 300.000 vellykkede innlogginger i timen. Det er omtrent like mange innlogginger som løsningen håndterer i døgnet, på en normal dag.

Ved midnatt i går ble selvangivelsen for 2015 tilgjengelig for 4,7 millioner lønnstakere, pensjonister og næringsdrivende. Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) melder om rekordinteresse.

– Vi er veldig godt fornøyd med den tekniske gjennomføringen. Det ble noe ventetidsplakat ved utleggingen på natta, men det er etter planen når det er så stor pågang, forteller Difis produktsjef for ID-porten, Frank Fardal til digi.no.

Rekordtrafikk

Han forteller at de er fornøyd med samarbeidet med underleverandørene, som leverte stabilt gjennom hele døgnet. Totalt ble det 2.996.924 innlogginger på ett døgn. Det er kraftig opp fra fjorårets 2,2 millioner.

Den første timen ble det gjennomført 260.000 innlogginger. Det langt over dobblet så mange som i fjor, da 96.700 kom seg inn i samme tidsrom.

Altinn-løsningen fikk enkelte problemer med løsningen for ventetidsplakat, men alt i alt gikk gårsdagens styrkeprøve relativt knirkefritt.

– Hvor mange fikk ventetidsplakat?

– Mellom 01-24 viste vi cirka 4.000 ventetidsplakater, disse er ikke unike for bruker, opplyser Fardal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.