BEDRIFTSTEKNOLOGI

IDC: Dårlige markedsutsikter for NetPC

Analytikere ved International Data Corp. menere at dagens NetPC-satsing fra Wintel har som hovedformål å avlede oppmerksomheten fra NC-en.

Caspar Lund
24. juli 1997 - 15:12

- Jeg tror ikke at noen vil kunne omsette mange NetPC-er. I år vil man toppen kunne selge 200.000 slike maskiner, sier Bruce Stephen, nestsjef i IDC til InfoWorld. Selv med den store ståheien i begynnelsen av lanseringen av NetPC-konseptet, vil produsentene nå prøve å redusere forventningen til antall solgte maskiner. I forrige uke gikk både HP og Compaq ut og sa at de hadde sterke reservasjoner for fremtiden til innretningene.

En ting er sikkert, NetPC-en vil ikke bli den store suksessen som dataprodusentene hadde trodd og håpet på. Istedenfor å være sterk i troen og entusiastisk, er de nå motvillig til å snakke om produktene og om fremtidsutsiktene.

Hva er en NetPC?

NetPC-konseptet ble lansert i fjor av Microsoft som et alternativ til Oracles NC som i utgangspunktet forutsatte bruk av andre operativsystemer enn Windows (på programsiden er imidlertid dagens NC-er 100 prosent Windows-kompatible). NetPC-en har en påfallende likhet med 80-årenes disk-løse arbeidsstasjoner.

NetPC-en skiller seg fra den nettsentrerte NC-en ved at den - i de fleste tilfellene - gir brukeren kontroll over lokal lagring og prosessering. NC-en har som kjent ingen lokale lagringsmuligheter, alt lagres på en server. Poenget med både NetPC-en og NC-en er å få ned prisen per klient hva maskin- og ikke minst supportkostnader angår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.