IDC forventer mager vekst innen lagringstjenester

Visjonære har lenge spådd en strålende framtid for lagringstjenester. Ifølge en ny prognose fra IDC, forventes bare 6,1 prosent årsvekst i snitt ut 2005.

Visjonære har lenge spådd en strålende framtid for lagringstjenester. Ifølge en ny prognose fra IDC, forventes bare 6,1 prosent årsvekst i snitt ut 2005.

International Data Corp har nettopp utgitt rapporten "Worldwide Storage Services Forecast and Analysis 2000-2005" som tar opp markedet for tjenester relatert til maskinvare og programvare innen datalagring. Prognosen lyder på 6,1 prosent årsvekst i snitt ut 2005.

Markedet vil stå nærmest stille i et til halvannet år framover, heter det, før det tar seg opp en gang i 2003, og akselererer mot slutten av analyseperioden. Da forventes det at IT-investeringer vil komme på høyde med det man opplevde i slutten av 1990-tallet.

Den største skuffelsen i lagringsbransjen i 2001 var at det såkalte SSP-markedet - "storage service provider" - brøt sammen. Svært få av dem som hadde satset på å bygge seg opp som rene lagringstilbydere overlevde, mens de som kapret kunder var driftselskaper som EDS og IBM Global Services, samt teleoperatører som la ut lagringstjenester som del av en omfattende portefølge.

IDC konstaterer ellers at den største veksten innen lagringstjenester vil komme i Japan, Europa og Asia/Stillehavsområdet, mens det største segmentet, USA, vil oppleve mindre vekst.

Den sterkest voksende nisjen vil være innen tjenester knyttet til lagringsintegrasjon og bygging av lagringsnettverk eller SAN - "storage area networks".

Til toppen