IDC: HP øker mest

Tall fra IDC viser 80 prosent vekst i tredje kvartal sammenliknet med samme kvartal i fjor. Den globale markedsandelen hos større organisasjoner er 15,5 prosent.

Veksten hos Compaq og Dell i samme periode var tre ganger så stor som markedet, men de er slått av Hewlett-Packard, skriver Cnet. Taperne i markedet er de mindre PC-produsentene. Stadig flere stoler på de fire store - Compaq, Dell, Hewlett-Packard og IBM - når de skal kjøpe PC.

Ifølge IDC vokste Hewlett-Packards generelle markedsandel fra 5 til 7,5 prosent, som tilsvarer femte plass. Blant bedrifter og offentlige organisasjoner med mer enn 100 arbeidsplasser vokste markedsandelen fra 9,8 til 15,5 prosent. Her er HP på tredje plass.

Compaq er fortsatt størst. Markedsandelen vokste fra 13,5 til 18,8 prosent generelt, hos større organisasjoner fra 17,3 til 22,5 prosent.

På andre plass kommer Dell, med en generell markedsandel som vokste fra 7,1 til 9,7 prosent, hos større organisasjoner fra 16,3 til 19,6 prosent.

Den eneste av de fire store som har problemer er IBM. Selskapet solgte tre prosent færre PC-er til større organisasjoner, og markedsandelen falt fra 13,4 til 9,6 prosent.

Til toppen