Idebøen blir konsernsjef i Pan SOL

Det som startet som et ettårig engasjement mens Kristin Skogen Lund hadde svangerskapspermisjon, resulterer foreløpig i en toppjobb for Kirsten C. Idebøen. Etter nyttår blir hun Skogen Lunds sjef og trer inn i stillingen som konsernsjef i Pan SOL.

Det som startet som et ettårig engasjement mens Kristin Skogen Lund hadde svangerskapspermisjon, resulterer foreløpig i en toppjobb for Kirsten C. Idebøen. Etter nyttår blir hun Skogen Lunds sjef og trer inn i stillingen som konsernsjef i Pan SOL.

Administrerende direktør og ansvarlig redaktør i SOL Norge, <A HREF=/d2.nsf/frames/folk19990210153103hn509987 TARGET=_top><FONT FACE="Arial,Helvetica,Sans-serif" SIZE=2><B>Kirsten C. Idebøen</B></FONT></A> rykker oppover i <A HREF=/d2.nsf/frames/b9569728*2718547341 TARGET=_top><FONT FACE="Arial,Helvetica,Sans-serif" SIZE=2><B>Schibsted ASA</B></FONT></A>-systemet.

1. januar 2000 trer hun inn i en fast stilling som konsernsjef i Pan SOL. Hun vil da lede et nordisk selskap som er børsnotert.

Pan SOL vil inkludere SOL i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Foreløpig er det ikke bestemt hvor mange ansatte som skal være i konsernledelsen, som vil sitte i Stockholm.

Ifølge en pressemelding fra Schibsted er det foreslått at eks-Icon-sjef <A HREF=/d2.nsf/frames/folk19981230164900hn434043 TARGET=_top><FONT FACE="Arial,Helvetica,Sans-serif" SIZE=2><B>Franco Fedeli</B></FONT></A> skal velges inn i styret til Pan SOL.

- Hva slags forventninger har du til å jobbe sammen med Franco Fedeli hvis han blir valgt inn i styret?

- Det tror jeg kan bli svært lærerikt. Det vil være en ressurs for meg og resten av konsernledelsen, svarer Idebøen.

Da Idebøen kom til SOL-systemet i vår fra en stilling som vise-administrerende direktør i Aftenposten, gikk hun inn i stillingen til <A HREF=/d2.nsf/frames/folk19980907103159hn869916 TARGET=_top><FONT FACE="Arial,Helvetica,Sans-serif" SIZE=2><B>Kristin Skogen Lund</B></FONT></A>, som da gikk ut i svangerskapspermisjon.

Idebøen sier hun gleder seg til å ta fatt på den nye jobben:

- Det blir en stor og utfordrende oppgave, sier den påtroppende Pan SOL-sjefen, som på nyåret flytter til Stockholm.

Hennes erfaringer fra knapt ett år i SOL Norge har vært gode, understreker hun.

- Det har så absolutt vært en positiv erfaring. Jeg har fått lov til å være med å utvikle SOL Norge videre, nå føler jeg at det er et solid, ledende norsk internettselskap jeg gir tilbake til Kristin Skogen Lund.

- Hva vil være annerledes med SOL når Kristin Skogen Lund overtar igjen?

- Blant annet er SOL videreutviklet som selskap. Vi har befestet vår markedsposisjon og har redusert kostnadsregnskapet. Det er en videreføring av det Skogen Lund startet. Nå er SOL Norge klar til å bli en del av en større enhet, og delta i en større internasjonal eksponering, sier Idebøen til digi.no.

Til toppen