BEDRIFTSTEKNOLOGI

Idéfanger gjør møter mer effektive

Mindjets Office- og Project-integrerte programvare for idédugnad og idékart lover mer effektive møter.

26. nov. 2003 - 10:10

Det amerikanske selskapet Mindjet har i mange år tilbudt programvare kalt MindManager. Programmet tilbyr verktøy for idédugnad, idéfangst, konseptorganisering (idekart) og planlegging. Den nyeste utgaven bygger på XML for integrering mot Microsoft Office og Project, i tillegg til databaser, CRM-systemer, Lotus Notes med mer.

Selskapet er sertifisert Microsoft-partner og medlem av Citrix Business Alliance. Det opplyser å ha 350.000 brukere internasjonalt, blant annet hos 60 Fortune 100-selskaper. Klienter kan leveres til PC-er, PDA-er under Pocket PC eller PalmOS, og til Tablet PC. Norske forhandlere er Alfasoft og Ravenholm. En fembrukerlisens til den mest avanserte versjonen av det nyeste utgaven, MindManager X5 Pro, koster rundt 13.600 kroner eks mva.

Det vesentlige poenget med MindManager er å gjøre lagarbeid mer effektivt, eller sagt mer direkte, hindre at for mye av møtetiden blir bortkastet. Ifølge programmets norske distributører "oppnåes dette gjennom et intuitivt brukergrensesnitt for raskt å kunne kartlegge et prosjekts komponenter, tanker og ideer. Med opprinnelse i tradisjonell skissering brukes idekartlegger-metoden (mindmapping) i dag for å skissere ethvert prosjekt gjennom en trestruktur, inkludert websider. MindManager lar deg lett lage rike og detaljerte idekart (mindmaps). Idekart er diagrammer som viser de hierarkiske forgreningene som gjerne utvikler seg fra et hovedemne eller en ide. Å lage slike idekart er enkelt i MindManager. Skriv inn din hovedidé eller et hovedemne, klikk på ikoner eller trykk på knapper for å legge til forgreninger og merkelapper."

Forgreininger i idekartet kan posisjoneres etter ønske, de kan grupperes, og de kan utstyres med pekere mot andre idekart. Idekart kan eksporteres som interaktive websider (HTML) eller PowerPoint presentasjoner, og utveksles i "outline" format med Word. Idekart kan ellers synkroniseres mot Project eller synkronisere mot oppgave lister i Outlook. Alfasoft har en lenke mot en demonstrasjon av MindManager X5.

Mindjet har nettopp gjennomført en undersøkelse av møtepraksis hos 800 europeiske bedrifter med mer enn 50 ansatte, og sammenliknet med tilbakemeldinger fra kunder.

Undersøkelsen av bedriftene viser at møter er lite preget av informasjonsteknologi, og oppfattes som lite effektive. Hos 56 prosent brukes tavle, pen og papir under møter. 55 prosent av de ansatte sitter i møter minst seks timer per uke, 25 prosent har møter hver dag.

Undersøkelsen av kundene viste at 49 prosent opplevde minst en halvering av tiden brukt på konseptutvikling etter å ha tatt i bruk MindManager. 55 prosent erfarte at møtene ble enten dobbelt så effektive eller halvparten så lange. 49 prosent opplevde at prosjektimplementering tok halvparten så mye tid. 52 prosent erfarte at avgjørelser ble tatt raskere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.