Idékonkurranse med startkapital i premie

Torsdag kveld var det kick-off for årets Venture Cup, der gründere med gode idéer konkurrerer om 650.000 kroner i startkapital.

Torsdag kveld var det kick-off for årets Venture Cup, der gründere med gode idéer konkurrerer om 650.000 kroner i startkapital.

Venture Cup arrangeres i år for fjerde gang, og nærings- og handelsminister Ansgar Gabrielsen holdt keynote-tale som startskudd for årets konkurranse. Også Arne Hjeltnes, Siri Kalvig og Great Garlic Girls bidro til å kaste glans over arrangementet.

Det settes i år spesielt fokus på kvinnelige gründere, ettersom bare 20 prosent av norske etablerere er kvinner. Det gjenstår å se om dette betyr at pengepremiene primært vil gå til kvinnelige deltagere i år, men formodentlig vil det også nå være de beste forretningsplanene som premieres - uansett kjønn.

Venture Cup ble opprinnelig lansert som et McKinsey-initiativ, men har fått gode hjelpere underveis. Både forskningsmiljøene, bl.a. representert ved NTNU, Universitetet i Oslo og BI, og kapitalkrefter som SND og Norsk Hydro står bak årets arrangement. Hensikten er å hjelpe fram innovasjon og nyskapning innen norsk næringsliv.

Deltagelse i konkurransen er gratis, og de håpefulle kan få hjelp til utforming av forretningsplan, et gratis seminarprogram med nyttige gründertemaer og mentorveiledning.

I tillegg deles det altså ut pengepremier (fra 250.000 til 25.000 kroner) til de beste initiativene. I fjor var det en patentert oppfinnelse for synstesting som stakk av med førsteprisen, mens et nytt skruespor, virtuell varmevarsling og dusjsandaler også mottok pengepremier.

Ifølge Venture Cup er hele 25 prosent av alle de deltagende forretningsplanene blitt til levende bedrifter, hvilket altså gjør dette til et av landets mest effektive etableringsprogram.

Fristen for første konkurranserunde i årets konkurranse er 27. februar. Mer informasjon finner du på www.norge.venturecup.org.

Til toppen