AVTALER & KONTRAKTER

Idex-avtale med kanadisk gigant

Future Electronics blir partner for sensoren SmartFinger Film.

17. okt. 2011 - 14:42

Det norske utviklingsselskapet Idex kan være på terskelen til et kommersielt gjennombrudd for sin fingeravtrykksensor SmartFinger Film med tilhørende programvare. Idex meldte i august at de venter volumproduksjon av sensoren i løpet av dette halvåret. Samtidig fortsetter de å utvide sitt potensial gjennom nye partneravtaler.

I dag melder Idex at de har inngått en partneravtale med Future Electronics, et kanadisk selskap som er en av verdens største distributører av elektroniske komponenter, med tilstedeværelse i 42 land i Amerika, Europa og Asia.

Future har en egen utviklingsavdeling som bistår partnere med produktvalg og utviklingsstøtte.

Avtalen mellom Future og Idex dreier seg om felles utvikling, salg og markedsføring av en fingeravtrykkbasert biometrisk autentiseringsmodul, som skal bruke SmartFinger Film og biometriske algoritmer. Modulen skal markedsføres mot leverandører av systemer for adgangskontroll.

– Avtalen omfatter konkrete milepeler i samarbeidet om utvikling, test og verifikasjon av løsningen. Endelig kvalifikasjon av den biometriske løsningen der Idex SmartFinger Film sensor og biometriske algoritmer inngår, forventes i løpet av første halvår 2012. Etter vellykket utvikling og kvalifisering, er det selskapenes hensikt å inngå en kommersiell avtale som innebærer at Future Electronics markedsfører og selger løsningen som leveres av Idex, i første omgang i Asia-Stillehavsregionen, heter det i en pressemelding.

For to uker siden inngikk Idex en partneravtale med et filippinsk selskap, Ionics EMS, som produserer komponenter.

Ifølge denne avtalen skal Ionics produsere sensorer for Idex. Samtidig får Ionics lisens til å produsere SmartFinger Film-sensorer som kan bygges inn i egne produkter.

Ionics har tidligere produsert et antall prøvepartier for Idex, blant annet sensorene til Validus, en av Idex’ første kunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.