AVTALER & KONTRAKTER

Idex-avtale med kanadisk ID-selskap

SmartFinger skal kvalifiseres med tanke på biometriske kort fra Identita.

Nærbilde av Idex' fingeravtrykksensorSmartfinger Film. Sensoren kan brukes i løsninger for både digital og fysisk autentisering og adgangskontroll.
Nærbilde av Idex' fingeravtrykksensorSmartfinger Film. Sensoren kan brukes i løsninger for både digital og fysisk autentisering og adgangskontroll. Bilde: Idex
30. mars 2011 - 11:03

Idex, et norsk selskap som har utviklet teknologi for å gjenkjenne fingeravtrykk, melder at de har inngått en samarbeidsavtale med et kanadisk ID-selskap, Identita.

Identita utvikler en rekke løsninger for bruk av kort i ID-systemer. Ifølge avtalen med Idex skal de prøve ut den norske sensoren Smartfinger Film, som gjør det mulig for et ID-kort å gjenkjenne fingeravtrykk, og bygge inn denne ekstra sikkerheten i kortsystemer uten å bygge om selve kortleserne.

I pressemeldingen heter det at avtalen setter opp konkrete milepæler for kvalifisering av Smartfinger-sensoren, samt biometrisk programvare og algoritmer for bruk i biometribaserte kort. Kvalifiseringen av Smartfinger-sensoren er ventet i annet halvår 2011.

En vellykket kvalifisering vil være utgangspunktet for en kommersiell avtale der Idex leverer Smartfingerteknologi til Identita.

Identitas hovedprodukt er Echosystem, en plattform for tofaktorautentisering. Identita har mange strategiske partner, som IBM, Microsoft, Documentum, Sun, Citrix, Check Point, Nokia, Cisco og Intel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.