Idex-demo av nytt biometrisk kort

Vises på fagsamlingen Cartes i Nord-Amerika.

Embedx-kortet BioMatrix er kombinert ID-kort og tilgangskort med fingeravtrykkssensor fra Idex. Sensoren ses øverst til høyre på kortet.
Embedx-kortet BioMatrix er kombinert ID-kort og tilgangskort med fingeravtrykkssensor fra Idex. Sensoren ses øverst til høyre på kortet.

Vises på fagsamlingen Cartes i Nord-Amerika.

På den pågående fagsamlingen Cartes North America i Las Vegas demonstreres en tredje prototyp på biometrisk kort med integrert fingeravtrykkssensor fra det norske utviklingsselskapet Idex.

De to første Idex-baserte prototypene som er demonstrert, er fra henholdsvis Idex selv og partneren Card Tech. Det nyeste kortet er fra partneren Embedx.

pinKey-kortet til Card Tech er et ISO-standard biometrisk kort: Det leses av en standard kortleser. I stedet for pin-kode, drar brukeren fingeren over kortets fingeravtrykksleser. Korttransaksjonen godkjennes dersom fingeravtrykket stemmer med det som er lagret i kortet. Systemet fungerer uten sentral database over fingeravtrykk.

Det Idex-baserte kortet til Embedx er døpt BioMatrix. Det skal fungere som et ID- og verifikasjonskort. Målgrupper er finansnæringen, aktivitetssentre, studentkort med mer.

– Embedx har utviklet tre biometriplattformer i løpet av de siste tre årene. SmartFinger Film-løsningen fra Idex har vist seg å være mest fleksibel og dynamisk, sier teknologidirektør John Gregory i Embedx i en pressemelding.

De tre prototypene på Idex-baserte kort for ID, adgangskontroll med mer, er alle såkalte «system-på-kort» løsninger. Det vil si at kortet inneholder både sensor og en mikroprosessor for å kjøre biometriske algoritmer som verifiserer fingeravtrykket som leses mot det som er lagret i kortet. Biometriske data forlater aldri selve kortet. Det reduserer risikoen for at dataene kommer på avveie, sammenliknet med systemer som slår opp biometriske data mot en sentral database.

At bæreren av kortet sjekkes mot eget fingeravtrykk gir også større trygghet enn systemer basert på pin-kode, siden verifiseringen bygger på noe man er, og som ikke kan overføres til andre, framfor noe man vet.

Til toppen