RESULTATERFINANS

Idex får nye 300 millioner

Den norske sensorspesialisten søker også opptak på Oslo Børs.

Britiske Woodford Investment pløyer nye 300 millioner kroner inn i norske Idex, som nå synes er modne for Oslo Børs.
Britiske Woodford Investment pløyer nye 300 millioner kroner inn i norske Idex, som nå synes er modne for Oslo Børs. Bilde: Idex
27. mars 2015 - 11:45

Idex varslet denne uken at de henter inn nye 297 millioner kroner i en emisjon rettet mot det britiske pengefondet Woodford Investment Management.

Det norske teknologiselskapet som lager sensorer for fingeravtrykklesing, har i dag sendt søknad om overføring til hovedlisten på Oslo Børs, etter å ha vært notert på Oslo Axess siden mars 2010.

Også i fjor hentet Idex inn 300 mill.

Vil bli mer synlige

Veien fram mot kommersialisering av produktene har vært lang, men det siste året har selskapet opplevd en eksplosjon av interesse, i takt med at fingeravtrykkslesere på mobil har «tatt av».

- Det vi håper å oppnå ved å flytte til hovedlisten på Oslo Børs er mer synlighet. Det er ganske enkelt at vi nå er blitt så store at det er naturlig, sier finansdirektør Henrik Knudtzon til digi.no.

Les også: Spår gullår for Idex

Høye ambisjoner

Idex sikter mot flere teknologitrender, herunder mobile enheter, tingenes internett, samt ID-løsninger og smartkort, som selskapet mener representerer et milliardmarked.

Søknaden om børsopptaket skal behandles på et styremøte i Oslo Børs om en måneds tid. Overgangen fra «lillebror» Oslo Axess representer ikke noe nytt taktskifte.

- Ambisjonene våre er høye, men uendret.

Ifølge Knudtzon har Oslo Børs endret noen av opptakskriteriene sine, herunder grad av kommersialisering, som gjør at Idex føler de nå oppfølger kravene til notering.

- Kall det gjerne hvor modent selskapet er, sier han.

Apple åpnet ballet

Fremover skjer det mye spennende. Knudtzon sier at markedet for fingeravtrykklesere vokser med voldsom takt, og da særlig innen mobiltelefoner.

- Etter at Apple innførte sin Touch ID har etterspørelsen blitt veldig stor. I fjor estimerte vi at opp mo 350 millioner enheter har fått fingeravtrykksleser og det tror vi bare vil øke, opp mot 100 prosent over tid.

Les også: Markedet gløder

Selskapet arbeider for tiden med utvikling av sin "off chip"-sensor. De fleste av konkurrentene bruker silisium i sensorene, men her skal Idex kunne tilby selve sensoren i et annet materiale. En fordel med dette oppgis å være at størrelsen på sensoren kan krympes og gjøres rimeligere.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Idex jobber også med sin i-glass-sensor der fingeravtrykkene kan leses av i selve glasset på mobiltelefonen. Dette ble demonstrert under Mobile World Congress i Barcelona nylig, men kommer nok ikke på markedet på en god stund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.