RESULTATERFINANS

Idex får nye 300 millioner

Investering fra global fondsforvalter.

Idex har prototyper på flere fingeravtrykkslesere, og håper særlig på å få fotfeste innen markedet for lesere til smartmobiler. Invesco-engasjement kan tyde på berettiget optimisme.
Idex har prototyper på flere fingeravtrykkslesere, og håper særlig på å få fotfeste innen markedet for lesere til smartmobiler. Invesco-engasjement kan tyde på berettiget optimisme. Bilde: Idex
3. jan. 2014 - 09:51

Det norske utviklingsselskapet Idex, kjent for sin fingeravtrykksleser, forteller i en pressemelding at de har inngått en avtale med den globale fondsforvalteren Invesco.

Avtalen går ut på at Invesco kjøper 60 millioner nyutstedte Idex-aksjer for 5 kroner hver. Det sikrer Idex tilgang til 300 millioner kroner, og gir Invesco en eierandel på 14,8 prosent i Idex.

Avtalen innebærer også at Invesco gis opsjon på å kjøpe ytterligere 30 millioner nye aksjer i Idex, til 7,50 kroner per aksje. Disse kan realiseres tidligst tolv måneder og seinest 24 måneder etter at avtalen trer i kraft.

Idex-aksjonærene samles til ekstraordinært møte rundt 27. januar for å ta stilling til avtalen.

Invesco har hovedkvarter i Atlanta i den amerikanske delstaten Georgia. Selskapet er registrert i Bermuda og notert på New York-børsen. Invesco forvalter verdier på til sammen 767 milliarder dollar, nærmere 4 700 milliarder kroner. Det norske oljefondet er så vidt i overkant av 4 700 milliarder kroner.

Idex-sjef Hemant Mardia skriver i en e-post til digi.no at Invesco-investeringen er den desidert største investeringen i Idex, og utgjør et gjennombrudd for selskapet. Målet for 2014 er å sikre kommersielle partneravtaleer med globale markedsledere, legger han til.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.