Idex fikk avtale med gigant

Idex-sjef Andrew Heap har fått en utviklingsavtale med en av verdens største elektronikkprodusenter Texas Instruments.

Idex-sjef Andrew Heap har fått en utviklingsavtale med en av verdens største elektronikkprodusenter Texas Instruments.

Det har lenge vært stille rundt Idex, og kritikerne har etterlyst konkrete avtaler. Idex kan i dag endelig melde at det har en samarbeidsavtale med elektronikk-giganten Texas Instruments.

Sammen skal de utvikle Idex sin SmartFinger-teknologi, som gir mulighet for identifikasjon med fingeravtrykk, samt en joystick-funksjon på mobiltelefoner.

- Denne avtalen med Texas Instruments markerer det første steget for lisensiering av Idex`SmartFinger-teknologi, sier adm. dir Andrew Heap.

    Les også:

Idex skal delta i det som kalles Texas Instruments OMAP Developer Network. Det er en gruppe av ledende programvareutviklere som lager avanserte applikasjoner til Texas Instruments OMAP-prosessorer.

Denne gruppen utvikler løsninger for mobiltelefoner og håndsett, deriblant streaming av video og lyd, MMS, spill, sikkerhet, talegjenkjenning og andre ting.

- Ettersom telefontyveri fortsetter å være et voksende problem, er det viktig å implementere løsninger som kan beskytte brukernes identitet. Sensorteknologi basert på fingeravtrykk, slik som Idex kan tilby, gjør oss i stand til å kunne tilby sikker idenfikasjon, ved å implementere Smartfinger-applikasjonen på vår OMAP-plattform, sier direktør for mobilsystemer Paul Werp i Texas Instruments.

Til toppen