Idex har løsningen NorSIS ber om

NorSIS ber regjeringen utstyre det nye nasjonale ID-kortet med fingeravtrykkleser.

28. feb. 2011 - 11:29

I løpet av våren skal Justisdepartementet presentere et lovforslag om nasjonalt ID-kort.

Ifølge et oppslag i Dagbladet lørdag har Christian Meyer, leder for Prosjekt ID-tyveri ved Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), sendt et brev til Justisdepartementet der han peker på at ID-kort, pass og førerkort kan få vesentlig bedre sikkerhet med teknologi som kan bekrefte om personen som bærer et ID-bevis faktisk er den kortet gjelder.

Meyer oppfordrer til en forstudie for å utrede mulig bruk av fingeravtrykksleser på de nye nasjonale ID-kortene.

Departementet sier de nettopp har mottatt brevet og at de ikke har tatt stilling til forslaget ennå.

Naturlig nok mener det norske utviklingsselskapet Idex at de har løsningen som Meyer etterlyser.

Idex har arbeidet med fingeravtrykksteknologi siden slutten på 1990-tallet, men ser nå til endelig å ha kommet fram til et kommersielt produkt med en viss sjanse til å lykkes. De meldte for to uker siden at de nå er klare for volumproduksjon av kort med fingeravtrykksleseren SmartFinger Film, etter å ha fått sin første bestilling fra Validus Technologies, selskapet bak ValidCard, en type smart kort med skjerm og fingeravtrykkbasert autentiseringsteknologi.

    Les også:

Fordelen med denne typen løsning er at kortet kan leses av dagens kortlesere. Når kortet står i leseren, taster man ikke pinkode, men lar fingeren streife over fingeravtrykksleseren. Stemmer fingeravtrykket med det som er lagret i kortet, godtas transaksjonen. Med andre ord: I stedet for å legitimere seg med noe man vet – en pinkode som også andre kan få greie på – legitimerer man seg med det man er.

At gjenkjenningen foregår i selve kortet, avskaffer behovet for oppslag i en sentral database. Brukt i et ID-kort, vil legitimasjonen kunne sjekkes objektivt: Det vil ikke nytte å spille på likhet i ansiktstrekkene.

I en pressemelding skriver Idex at SmartFinger Film er egnet for nettopp det markedet som NorSIS omtaler i brevet til departementet, og at de ønsker å bli en samarbeidspartner for NorSIS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.