Idex inngår avtale med stor mobilaktør i USA

Hemmelig hvem det er, men det er «et globalt ledende selskap».

Idex har sikret seg avtale med en stor mobilaktør med globalt nedslagsfelt. Det tas godt imot i markedet.
Idex har sikret seg avtale med en stor mobilaktør med globalt nedslagsfelt. Det tas godt imot i markedet. Bilde: Idex
23. juli 2015 - 11:02

Det norske teknologiselskapet Idex har inngått en strategisk avtale med ett av USAs 500 største selskaper.

Aksjekursen er i skrivende stund opp mer enn 9 prosent på Oslo Børs.

Hvem det mystiske selskapet er, ønsker ikke Idex å røpe i dag, men det er ifølge børsmeldingen et «globalt ledende selskap med betydelig tilstedeværelse i mobilmarkedet».

Les også: Idex henter nye 300 millioner og noteres på Oslo Børs

Fingeravtrykksleser

Leveranser av den norskutviklede fingeravtrykkleseren som kan legges inni glasset, ikke lagt som et lag under glasset som konkurrentene tilbyr, er sentralt i avtalen.

Avtalen muliggjør skalerbar produksjon og distribusjon av slik Idex-teknologi, med hovedmål å aksellere massekommersialisering av Idex sine moduler med fingeravtrykkleser innebygd i glass, opplyser selskapet.

Det står Fortune 500 i børsmeldingen. Overfor digi.no understreker finansdirektør Henrik Knudtzon i Idex at det dreier seg om et av USAs 500 største selskaper, som definert av tidsskriftet Fortune.

Les også: Markedet for sensorer som leser fingeravtrykk gløder

Store inntekter

Idex er som vanlig forsiktig med å prognoser eller antyde verdien på inngåtte avtaler. Det er likevel hevet over enhver tvil at denne avtalen vi kunne gi dem store inntekter.

- Det er det ingen tvil om, medgir Knudtzon.

Alt han kan røpe er at den nye partneren er et såkalt tier 1-selskap. Et selskap med et globalt marked som ifølge ham er blant de absolutt ledende i sitt marked.

- Det er blant de mest solide og mest robuste og med det beste renommé.

Fingeravtrykkleser integrert i selve glassflaten er noe alle mobilprodusenter ønsker seg. Idex demonstrerte teknologien under Mobile World Congress-messen i Barcelona i mars i år, samtidig var det klart at dette ikke ville være klart for markedet på en god stund.

Avtalen de melder om i dag skal sørge for at dette kommer raskere på markedet.

- Den kommersielle avtalen er resultatet av en ikke-offentliggjort felles utviklingsavtale partene inngikk i 2014, og selskapets identitet er fortsatt konfidensielt av konkurransehensyn, opplyser Idex.

Idex sikter mot å ha et testprodukt eller en såkalt «sample» av sensoren-i-glass klar for kunder mot slutten av året.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

- Sensoren ligger i selve glasset, mens våre konkurrenter må sense gjennom glasset et lag under. Dette er en kjempemulighet for oss til å kommersialisere en unik teknologi og en teknologi som markedet etterspør, sier finansdirektør Henrik Knudtzon til digi.no.

Det norske teknologiselskapet oppgir at sensor i glass er den ultimate løsninger for mobile OEM-er og da spesielt for skjermintegrasjon. Ifølge Idex skal dette gi bedre holdbarhet, bedre utseende og bildekvalitet enn for tradisjonelle sensorer. Den biometriske ytelsen hevder de også at skal være overlegen.

Idex har opparbeidet seg en betydelig portefølje av patenter på sin teknologi. Den oppgis å bestå av 25 ulike patentfamilier med over 215 innvilgede patenter, samt krysslisenser med Apple.

Les også: Snart vil mobiler flest lese fingeravtrykk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.