AVTALER & KONTRAKTER

Idex med på ID-prosjekt i Kina

Har undertegnet samarbeidsavtale med Shen Zhen Huajing Technology.

7. apr. 2011 - 09:59

Norske Idex, kjent for fingeravtrykksensoren SmartFinger Film, har inngått en samarbeidsavtale med et kinesisk selskap, Shen Zhen Huajing Technology.

Avtalen går ut på å bygge løsninger der SmartFinger inngår i Huajings transaksjonssikringsenheter. Det settes opp konkrete milepæler om utvikling, testing og verifisering, med tanke på endelig kvalifisering av SmartFinger-baserte enheter i annet halvår 2011. Etter en vellykket kvalifisering skal Idex og Huajing inngå en kommersiell avtale, heter det.

Administrerende direktør Ralph Bernstein i Idex beskriver det de skal være med på i Kina som «et stort biometrisk ID-program».

Huajing holder til i den kinesiske IT-byen Shenzhen, der blant annet Foxconn og andre OEM-produsenter for vestlige leverandører sysselsetter flere hundre tusen arbeidere. Byen har også Kinas nasjonale tungregnesenter National Supercomputing Centre, med verdens tredje kraftigste maskin, Nebulae.

Huajing er et utviklings- og produksjonsselskap som ble etablert i 2002. De satser på systemer for videoovervåking, kontroll og måling, og beskriver seg som kompetente innen blant annet bildebehandling, dataoverføring, lagring av store informasjonsmengder, dataanalyse, intelligent kontroll, måleteknologi, kryptografi, EMC-teknologi, intelligent protokollanalyse og systemintegrasjon.

Idex har tidligere i år inngått en tilsvarende avtale med kanadiske Identita og mottatt en bestilling på en prøveserie på ett tusen SmartFinger-sensorer fra Validus Technologies. Selskapet er i ferd med å gjennomføre en rettet emisjon mot 100 utvalgte aktører for å hente inn mer kapital.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.