Idex med på ID-prosjekt i Kina

Har undertegnet samarbeidsavtale med Shen Zhen Huajing Technology.

Idex med på ID-prosjekt i Kina

Har undertegnet samarbeidsavtale med Shen Zhen Huajing Technology.

Norske Idex, kjent for fingeravtrykksensoren SmartFinger Film, har inngått en samarbeidsavtale med et kinesisk selskap, Shen Zhen Huajing Technology.

Avtalen går ut på å bygge løsninger der SmartFinger inngår i Huajings transaksjonssikringsenheter. Det settes opp konkrete milepæler om utvikling, testing og verifisering, med tanke på endelig kvalifisering av SmartFinger-baserte enheter i annet halvår 2011. Etter en vellykket kvalifisering skal Idex og Huajing inngå en kommersiell avtale, heter det.

Administrerende direktør Ralph Bernstein i Idex beskriver det de skal være med på i Kina som «et stort biometrisk ID-program».

Huajing holder til i den kinesiske IT-byen Shenzhen, der blant annet Foxconn og andre OEM-produsenter for vestlige leverandører sysselsetter flere hundre tusen arbeidere. Byen har også Kinas nasjonale tungregnesenter National Supercomputing Centre, med verdens tredje kraftigste maskin, Nebulae.

Huajing er et utviklings- og produksjonsselskap som ble etablert i 2002. De satser på systemer for videoovervåking, kontroll og måling, og beskriver seg som kompetente innen blant annet bildebehandling, dataoverføring, lagring av store informasjonsmengder, dataanalyse, intelligent kontroll, måleteknologi, kryptografi, EMC-teknologi, intelligent protokollanalyse og systemintegrasjon.

Idex har tidligere i år inngått en tilsvarende avtale med kanadiske Identita og mottatt en bestilling på en prøveserie på ett tusen SmartFinger-sensorer fra Validus Technologies. Selskapet er i ferd med å gjennomføre en rettet emisjon mot 100 utvalgte aktører for å hente inn mer kapital.

Til toppen