Idex søker strategisk investor

Har hyrt Pareto som rådgiver i jakten.

Idex søker strategisk investor

Har hyrt Pareto som rådgiver i jakten.

Norske Idex er kjent for å ha utviklet en fingeravtrykkssensor, SmartFinger, som har vakt oppsikt internasjonalt som teknologi med stort potensial.

Det er innledet samarbeidsavtaler med flere leverandører av fingeravtrykksløsninger og kort, som Future Electronics, Card Tech, Pierson Capital Technology, Identita Technologies, Shen Zhen Huajing Technology og SIC Biometrics. Demonstrasjonsenheter fra prosjekter med Card Tech og SIC ble vist på fagmessen Cartes 2011 i november.

For å komme videre, har Idex avgjort at de trenger en «strategisk industriell partner» for «til fulle å utvikle potensialet i Idex’ SmartFinger teknologi og produkter i det raskt ekspanderende globale markedet biometrisk identifikasjon og databeskyttelse», heter det i en pressemelding.

Idex har valgt Pareto Securities som finansiell rådgiver for å finne en slik partner. Idex sier de er villig til å tilby en egnet partner en «strategisk aksjepost gjennom en kapitalinnsprøytning». Partneren skal altså bidra med innsats for å komme i gang med lønnsom masseproduksjon, og med kapital.

– Pareto, med deres ekspertise innen «investment banking» og internasjonale nettverk, vil bidra til å sette fart på vårt arbeid med å identifisere en strategisk partner, sier Ralph W. Bernstein, administrerende direktør i Idex.

– Vi søker en partner med solid erfaring fra kommersialisering, distribusjon og produksjon, og som kan være bidra til å løfte Idex fra dagens pilotprodukter til masseproduksjon. Vi jobber intensivt med våre kunder og underleverandører for å etablere en volumproduksjon av IDEX SmartFinger-produkter. Vi opplever en raskt økende etterspørsel etter biometriske sikkerhetsløsninger, en vekst drevet frem av et voksende behov, og et enormt potensial innen biometriske kort, mobilsikkerhet og fremveksten av «tingenes internett», sier Bernstein.

Til toppen