RESULTATERFINANS

Idex trenger mer penger

Uten omsetning eller ny kapital er det stopp til sommeren.

1. mars 2011 - 10:23

Det norske børsnoterte utviklingsselskapet Idex leverte i går regnskap for fjerde kvartal og for hele året 2010.

De samlede driftsinntektene i 2010 var på 143.000 kroner. Med driftsutgifter på 27,9 millioner kroner står bunnlinjen – nettoresultat før skatt – i minus 27,9 millioner kroner.

Idex utvikler teknologi for å lese fingeravtrykk. Hovedproduktet er SmartFinger Film, en tynn film som registrerer fingeravtrykk og som har en mengde mulige anvendelser. Idex tenker seg blant annet smartkort som kan brukes i dagens lesere, og der man sveiper fingeren i stedet for å taste pinkode. Denne løsningen gjør at tapte kort ikke kan misbrukes selv om finneren får tak i pinkoden.

Teknologien ble offentlig demonstrert i fjor, og Idex fikk sin første bestilling, fra Validus Technologies. Validus er selskapet bak ValidCard, en type smartkort med skjerm og fingeravtrykkbasert autentiseringsteknologi.

Idex meldte for to uker siden at de er klar for volumproduksjon. Selskapet markedsfører sin teknologi som løsning for nye nasjonale ID-kort som Justisdepartementet har lovet å beskrive i et lovforslag i løpet av våren.

Før man kommer så langt, er det imidlertid behov for mer penger.

I årsrapporten erkjenner selskapets styre at 70 prosent av aksjekapitalen er tapt. Likviditeten dekker aktuelle fordringer, men ikke mer.

– Styret erkjenner at Idex vil måtte oppnå en omsetning eller innhente kapital fra andre kilder i løpet av andre kvartal 2011. Framtidig omsetning og finansiering er i seg selv usikre. Utestående tegningsrettigheter, som kan realiseres i perioden 1. mai til 12. august 2011, utgjør en kilde til ny kapital. Styre venter å kunne innhente ytterlig finansiering ved å utstede nye aksjer. Per dags dato har styret grunn til å gå ut fra at tilstrekkelig finansiering vil gjøres tilgjengelig.

Selskapet gjentar at de vil greie å trappe opp produksjonen slik at de vil være i stand til å ta i mot volumbestillinger fra kommersielle aktører. Deltakelse på CARTES in Asia i Hongkong i slutten av mars ventes å bringe inn nye prospekter og styrke båndene til internasjonale partnere.

Selskapets teknikere vil i tiden framover bruke mye krefter på å hjelpe kunder og partnere til å evaluere, demonstrere og prøve ut produkter som innlemmer løsninger med SmartFinger Film, heter det videre. Idex understreker at det sterkeste salgsargumentet for deres teknologi er at fingeravtrykket lagres i selve smartkortet, slik at det ikke er nødvendig med en infrastruktur for oppslag i sentrale databaser.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.