Idex vil fortsatt på børs med sensor i år

Fingeravtrykksensor-selskapet Idex venter på et gjennombrudd, men Robert Keith vil likevel på børs.

Fingeravtrykksensor-selskapet Idex venter på et gjennombrudd, men Robert Keith vil likevel på børs.

De to britiske investorene Robert Keith og Thomas Fussel er mest kjent for sine investeringer i Fast og Opticom, men de to står også delvis bak Idex, et selskap som lager fingeravtrykk-sensorer.

Idex har arbeidet jevnt og trutt i mange år og laget en sensor (bildet over) som både kan lese fingeravtrykk og bevegelser, noe som åpner for musestyring med brikken. Men fremdeles venter Idex på et gjennombrudd.

Og det gjør også resten av markedet. I fjor lanserte Microsoft og IBM enkeltprodukter for PCer med fingeravtrykksensor, men konkurrentene har ikke fulgt etter.

Det har også blitt veldig stille i mobilmarkedet rundt fingeravtrykk-sensorer. Det er dette markedet Idex satser på. Men Idex har lagt fra gitt opp håpet.

(Bildet viser en tenkt Idex-utstyrt mobiltelefon med deres sensor, det brune feltet midt på telefonen).

I følge rapporten fra tredje kvartal har selskapet giret opp kraftig gjennom fjorhalvåret med ansettelser av markeds- og salgsfolk. Selskapet er stort sett ferdig med sin sensor og har fått laget 1000 prøve-eksemplarer. Noe av disse er spredd til kunder i Asia og det er åpenbart her Idex har størst forhåpninger.

Men økte kostnader fører til rødere tall, for Idex har ingen inntekter. I tredje kvartal tapte selskapet litt over fem millioner kroner og i årets tre første kvartal brant selskapet igjennom 17,5 millioner kroner.

I påvente at et gjennombrudd trenger selskapet penger og man har lenge hatt planer om å gå på børs. Men dette er utsatt på grunn av den lave kursen, sier Keith til Finansavisen. Han skyter i stedet inn 25 millioner kroner selv for å finansiere driften.

Men Keith presiserer at planen fremdeles er en børsnotering og hevder at dette vil skje i løpet av 2006.

Her kan du lese tredjekvartalsrapporten fra Idex.

Til toppen