BEDRIFTSTEKNOLOGI

IDG-fiasko gir dansk Mac-blad

Fra ruinene til den amerikanske giganten IDGs danske utgave av MacWorld, reiser seg macPress. I henhold til de involverte er magasinet et heldansk initiativ.

Jens Kanden
22. juni 1998 - 12:51

Nettstedet JPmac (Jyllandspostens MacOS Computerklub) melder at en gjeng danske Mac-entusiaster tar over der den amerikanske giganten IDG glapp.

20. august kommer første utgave av et nytt Mac-blad - macPress - i 10.000 eksemplarer - flere enn MacWorld opererte med de siste årene. (Pekere til aktørenes nettstedene finner du i margen til høyre under relaterte nettsteder.)

Entusiastene har ennå ikke alt klart men regner med å ha den nye redaksjonen på plass i løpet av et par uker.

- Vi jobber for øyeblikket med å mønstre en besetning kompetente skribenter, som på hvert sitt område kan bidra med kvalifiserte artikler og jobbe på høytrykk for å få de siste brikker i en fagredaksjon på plass, sier macPress sin kontakt, Morten Mikkelsen, til JPMac.

Tidligere Computerworld-journalister, studenter og IT-folk blir å finne i macPress-redaksjonen som sikter på å være flinkere til å dekke dansk Mac-stoff enn det MacWorld var. Likevel innser initiativtakerne at det kan bli for snevert med rent dansk innhold. De optimistiske gründerne håper at den rette blanding av danske og internasjonale saker samt stå-på-vilje og sterkt kjennskap til Mac-bransjen skal gjøre macPress til den suksess MacWorld ikke var.

På nettstedet til macPress tilbys abonnement på magasinet samt oppgradering til Mac OS 8.1 for 249,- kroner ved tegning før 15. juli. Man blir også med i trekningen av en Apple PowerBook G3.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.