BEDRIFTSTEKNOLOGI

Idiotsikker ATM fra Israel

Det israelske nettverksfirmaet RAD Data Communications lansererte nylig Ace 101, en ATM nettverks termineringsenhet som skal gi brukere tilgang til billig ATM teknologi

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juli 1997 - 13:04

Enhetens viktigste egenskap er derimot at den beskytter det offentlige nettverket mot brukerovertredelser, den er med andre ord "idiotsikker", noe som er egenskap som er viktig i forbindelse med det stadig voksende antallet av offentlig svitsjete ATM nettverk.

Ifølge firmaet må ATM-tilbydere stadig oftere legge ATM-systemer helt inn i kundens lokaler. For å få til dette, har leverandøren valget mellom å sette opp komplekse ATM-svitsjer i kundens lokaler, eller sette sin lit til kundens ATM LAN svitsj, med den følge at man da mister viktige kontrollegenskaper.

Ace 101 er presentert som den første i en serie med ATM-aksessenheter fra RAD som fungerer som grensesnitt mellom kundens private ATM-nettverk og tilbyderens offentlige ATM-tjeneste.

Enheten støtter opptil 256 kanaler og hevdes å beskytte det offentlige nettverket fra ikke-konform eller uautorisert brukertrafikk ved å kaste eller merke brukerdata som bryter trafikkontrakten med tjenestetilbyderen.

Ace 101 muliggjør ende-til-ende målinger av tjenesteparametere som connectivity, delay, error rate, og cell loss rate, som definerer nettverkets og brukerens "quality of service" forpliktelser. Enheten skal også støtte ytelseshåndtering som involverer sjekking av at alle konforme data som er blitt sendt ut på nettet, har nådd sin destinasjon.

Enheten fungerer også som en rate- og grensesnittomformer og støtter en stort utvalg av fiber, coax og kobber grensesnitt og datarater opptil 155 megabiter per sekund Styringssystemene på enheten opererer med innebåndssignalering via den klassiske internettprotokollen (IP) over ATM. Offentlige og private MIB (Management Information Base") objekter støttes også og tilbyr styring på fysisk nivå, systemnivå, ATM-nivå og på VP/VC nivå.

- Vi utviklet Ace 101 som et svar på spesielle forespørsler fra flere tilbydere for å øke deres muligheter til å overvåke ytelsen på grensen mellom tilbyderens offentlige og kundens private ATM-nettverk., sier RADs produktsjef for ATM, Inbar Lasser-Raab, til Newsbytes.

- Tilbyderne var ute etter en enhet som ville gjøre det mulig for den å styre kundetrafikk som kommer inn på det offentlige nettverket, kutte tjenestekostnader på grunn av lokaliseringsfeil , samt gi dem fleksibiliteten til å levere flere varianter av ATM-tjenester, forsetter Lasser-Raab. Han sier videre at Ace 101 tilbyr disse funksjonene til en attraktiv pris og bidrar til å senke driftskostnadene i tillegg til reduksjon i tidsbruk og kostnader forbundet med oppsetting av tjenestene.

I følge RAD, utføres den for tiden testing av Ace 101 i felten hos et antall europeiske tilbydere.

Prisen for en grunnenhet begynner på omtrent 5.000 USD

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.