BEDRIFTSTEKNOLOGI

IE 4.0 klar for Windows 3.1x

Microsoft kommer denne uken ut med en Windows 3.1-versjon av sin nyeste nettleser. Dette er over et halvt år etter at Netscape lanserte Communicator 4.0 for det samme operativsystemet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. jan. 1998 - 12:03

Ifølge Wired News Report vil Microsoft lansere Internet Explorer 4 for Windows 3.1 og Windows NT 3.51 onsdag.

Fra og med klokken 15 norsk tid skal nettleseren kunne hentes ned fra Microsofts nettsted.

Inntil nå har brukere av disse operativsystemene vært nødt til å bruke Internet Explorer 3 eller Netscapes Communicator 4, med mindre de har tatt risikoen det har vært å prøve en av de foreløpige beta-utgavene av IE 4.

Internet Explorer 4 for Windows 3.1 inkluderer så godt som alle egenskapene til 32-bit utgaven av programmet. Dette inkluderer støtte for Java, Microsofts ActiveChannel og Dynamic HTML, samt Active Desktop og e-postklienten Outlook Express.

Craig Beilinson, produktsjef for IE 4 hos Microsoft, sier til Wired News Report at spesielt Java har vært vanskelig å implementere i Windows 3.1, siden Java avhenger av 32-bit adressering.

- Vi har gjort vårt beste for å få Java til å fungere så godt som det er mulig, forteller han.

Ifølge InfoWorld Electric har Microsoft lovet å utgi et Internet Explorer Administration Kit for Windows 3.1 innen to måneder. Dette settet med verktøy hjelper systemansvarlige med å skreddersy IE 4 for sine bedrifter.

Microsoft utvikler ikke Internet Explorer 4 bare for sine egne operativsystemer. Tidligere denne måneden kom nettleseren i en MacOS-versjon og en beta-utgave for Sun Solaris OS er under testing. Denne skal etter planen komme i slutten av mars. Ifølge InfoWorld Electric planlegger Microsoft også å utvikle versjoner av nettleseren for andre Unix-versjoner, inkludert HP-UX, IBM AIX og Irix.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.