IE i Windows Phone OS 7 har fått faner

Flere detaljer om mobilplattformen presentert i ny video.

IE i Windows Phone OS 7 har fått faner

Flere detaljer om mobilplattformen presentert i ny video.

Microsoft avduket i går selskapets nye programvareplattform for mobiltelefoner, Windows Phone OS 7. I en video som har blitt lagt selskapets Channel9-sider, demonstrerer Microsoft sjef for Windows Phone Program Management, Joe Belfiore, en del av nyhetene i et noe roligere tempo enn under gårsdagens pressekonferanse.

Han forteller blant annet hvordan Microsoft med Metro, kodenavnet på en design som har felles trekk på tvers av Windows, Xbox, Zune og nå Phone, skal gi enklere tilgang til mangfoldet av data som brukeren må forholde seg til, både i arbeidslivet og privat.

Opera Software har fått mange distribusjonsavtaler med leverandører av Windows-mobiler på grunn av at Microsoft i liten grad har fornyet den mobile utgaven av Internet Explorer.

Belfiore går ikke veldig i detalj om versjonen av IE som følger med Windows Phone OS 7, men det er i alle fall klart at den har støtte for faner og multitouch, samt at den skal kunne gjenkjenne telefonnummer og adresser på websidene. Dette skal gjøre det enklere for brukerne å ringe til nummeret eller å vise adressen på et kart.

Mobilen som Belfiore viser fram, er en prototyp, men den skal være ganske typisk for det som kommer på markedet. Blant annet har den tre fysiske knapper, Start, Søk og Tilbake, som vil bli å finne igjen på de fleste modeller.

Prototypen har virtuelt tastatur, men det vil også komme modeller med fysisk QWERTY-tastatur. Det vil også komme modeller med OLED-skjerm.

Søk-knappen vil fungere både lokale og nettbaserte søk, med Microsofts Bing-tjenester som utgangspunkt. Det loves blant annet søkeresultater som tar hensyn til brukerens geografiske posisjon.

E-post- og kalenderfunksjonaliteten i Windows Phone OS 7 skal selvfølgelig ha støtte for Microsoft Exchange Server, men også tjenester som Windows Live Hotmail, Gmail og Yahoo-mail.

Microsoft har forøvrig svart på en del sentrale spørsmål om den nye plattformen i denne artikkelen på All about Microsoft. Riktignok med «ingen kommentar» i en del av tilfellene, og med beskjed om å vente til MIX-konferansen i mars.

Nettstedet fikk likevel en klargjøring om navnet:

«Windows Phone 7 Series» refererer til mobiler som kjører enhver versjon av Windows Phone OS 7.x.

Get Microsoft Silverlight

Til toppen