ANALYSER

IE taper andeler til de fleste

Microsoft finner grunn til å feire likevel.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. sep. 2010 - 15:29

Net Applications har kommet med globale augusttall for bruken av de ulike nettleserne. De generelle tallene viser at den forsiktige oppgangen Internet Explorer har vist de siste månedene, nå kan ha snudd. Andelen er i alle fall noe lavere i august enn i juli.

Samtlige av de andre store nettleserne, bortsett fra Opera, øker sine markedsandeler.

Microsoft greier likevel å finne glede i situasjonen. I et blogginnlegg skriver Microsofts Ryan Gavin at andelen til IE8 alene vokser med 1,17 prosentpoeng fra juli til august, noe som er en høyere vekst enn noen av de andre nettleserne kan vise til.

Problemet er bare at IE8 ikke vokser på bekostning av de andre nettleserne, men på bekostning av IE7 og IE6. De to gamle IE-utgavenes andeler faller med til sammen 1,33 prosentpoeng.

Som Ryan skriver er det selvfølgelig gledelig at andelen som bruker de henholdsvis fire og ni år gamle nettleserne fra Microsoft stadig reduseres. Den samlede andelen er likevel på over 27 prosent, halvannet år etter at IE8 ble lansert.

For de andre nettleserne finnes det knapt noen som bruker så gamle utgaver, selv om det globalt er ganske mange som bruker eldre og usikre utgaver av både Firefox, Opera, Safari og Chrome.

Ja, selv gamle Netscape 6.0 har en markedsandel på 0,4 prosent, åtte år etter lanseringen.

Det må likevel legges til at markedsandelene til IE6 i særlig stor grad påvirkes av situasjonen i noen få land. Denne oversikten viser i hvilke land markedsandelen til IE6 er størst.

Aller høyst er andelen i Guinea-Bissau, hvor 54,6 prosent av nettleserbrukerne benytter den foreldede nettleseren.

Verre er det at IE6-andelen i Kina og Sør-Korea, to land med store mengder Internett-brukere, er på henholdsvis 46,4 og 39,5 prosent.

I Europa er den samlede IE6-andelen nå på under 5 prosent, mens den ligger fortsatt noe over dette i store, vestlige land som USA, Storbritannia og Frankrike.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.