UTVIKLING

IE10 for Windows 7 kommer sent

Microsoft letter på sløret.

Mange ser ut til å mislike at Microsoft ikke gir ut IE10 samtidig til både Windows 7 og 8.
Mange ser ut til å mislike at Microsoft ikke gir ut IE10 samtidig til både Windows 7 og 8. Bilde: MSDN IEBlog

Microsoft har lenge latt utviklere og andre få teste tidlige utgaver av Internet Explorer 10, men bare i gjennom testversjoner og til slutt den endelige utgaven av Windows 8. Samtidig har det vært klart at nettleseren også skal tilbys Windows 7. Men det skal være mer enn et år siden en testversjon av IE10 ble gjort tilgjengelig for dagens Windows-versjon.

Nå har Microsoft kommet med noe informasjon om IE10 for Windows 7. I et blogginnlegg forteller Microsofts Rob Mauceri at det i midten av november vil komme preview-utgave av nettleseren. Men han forteller ingenting om når den endelige utgaven vil komme, utover at det vil avhenge av tilbakemeldinger fra utviklere og brukere.

Kommentarene fra lesere av blogginnlegget tyder på at mange ikke er helt fornøyde med beskjeden. IE10 for Windows 8 blir offisielt lansert sammen med operativsystemet den 26. oktober, og enkelte stiller seg uforstående til at nettleseren ikke gjøres tilgjengelig for Windows 7 på det samme tidspunktet. IE9 er nå 18 måneder gammel.

I praksis tvinges webutviklere nå til å ha tilgang til Windows 8 for å kunne sikre at websider og -applikasjoner fungerer i IE10. Samtidig er det også slik at desktop-utgaven av IE10 og «Metro»-utgaven ikke oppfører seg helt identisk i forhold til alle typer innhold, og «Metro»-utgaven vil bare være tilgjengelig i Windows 8 og Windows RT.

Microsoft har nå også gjort Internet Explorer tilgjengelig for Xbox 360.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.