UTVIKLING

IE10 med utvidet «User Agent»-info

Gjør det enklere for websider å gjenkjenne prosessorarkitektur og berøringsskjermer.

User Agent-informasjon som tilbys av Internet Explorer 10 på Windows 8 eller Windows RT.
User Agent-informasjon som tilbys av Internet Explorer 10 på Windows 8 eller Windows RT.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. juli 2012 - 10:20

Sammen med ferdigstillelsen av Windows 8 i august, vil Microsoft også komme med Internet Explorer 10, som skal tilbys Windows 7 og nyere utgaver av selskapets operativsystem.

IE10 skal tilbys til langt mer forskjellig maskinvare enn tidligere utgaver, og dette gjøre det nødvendig for webutviklere å ta visse hensyn. Derfor har Microsoft nå utvider User Agent-informasjonen som nettleseren oppgir til webservere for gjøre det enklere å et par egenskaper ved maskinvaren som kan være vesentlige.

Den ene egenskapen er støtten for berøringsskjerm. Dersom enheten hvor IE10 benyttes har berøringsskjerm, oppgis dette ved hjelp av parameteren «Touch» i User Agent-strengen.

Microsoft fraråder likevel webutviklere å lese av User Agent-strengen for å registrere dette. I stedet anbefales funksjonalitetsdeteksjon. For å finne ut om IE10 brukes på en enhet med berøringsskjerm, bør man heller bruke JavaScript-kode, for eksempel slik:

var hasTouch = navigator.msMaxTouchPoints > 0;

Bruk av berøringsskjerm er generelt enklere dersom elementene man skal kunne trykke på er større enn det som er nødvendig med bruk av mus. Noen nettsteder vil da kanskje velge å utstyre websidene med egne stilsett beregnet for relativt berøringsskjermer, uten å måtte bruke egne adresser for blant annet nettbrettutgaven.

En annen verdi som nå er lagt til i User Agent-strengen til IE10, forteller om hva slags maskivarearkitektur Windows-versjonen som benyttes, er basert på. Det er i utgangspunktet tre varianter: 32 bits x86, 64-bits x86 og ARM (Windows RT).

For 64-bits x86 er det to varianter, siden det er er mulig å kjøre både 32-bits- og 64-bits-utgaver av Internet Explorer i disse versjonene av Windows. En oversikt over hvordan dette kan gjenkjennes i User Agent-strengen, finnes i dette blogginnlegget.

I utgangspunktet skal Metro- og desktop-utgavene av IE10 oppføre seg likt, bortsett fra når det gjelder støtten for plugins. Dersom en webside krever bruk av plugins, kan en egen requiresActiveX-metatagg eller HTTP-header benyttes for å varsle brukeren av Metro-utgaven av IE10 om at websiden heller bør åpnes i desktoputgaven. Mer informasjon om dette finnes her.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.