IE5 klar 18. mars

Neste versjon av Microsofts nettleser er like om hjørnet - i dobbel forstand: Microsoft setter sin lit til at din lokale postmann skal bidra til nettleserens utbredelse.

Neste versjon av Microsofts nettleser er like om hjørnet - i dobbel forstand: Microsoft setter sin lit til at din lokale postmann skal bidra til nettleserens utbredelse.

18. mars oppgis nå som lanseringsdato for versjon fem av Microsoft Internet Explorer, melder Wired.com.

Sluttbrukere kan velge om de vil laste ned programmet direkte over nettet, eller om postmannen skal levere CD-ROM-en på døra. Microsoft håper mange vil velge det siste, ettersom det ikke akkurat er noen kort java-snutt det her er snakk om å laste ned over nettet. For i "god" Microsoft-tradisjon pakkes den nye nettleser-versjonen med stadig nye funksjoner:

Programmet får blant annet støtte for vektorgrafikk. Fordelene med vektorgrafikk i Web-sammenheng, er at filene tar mye mindre plass enn de vanlige bit-map formatene (GIF, JPEG). Dette gjør at det går raskere å hente ned bildene på Web-sider. I tillegg kan man forminske eller forstørre bildet uten at noe informasjon går tapt, noe som medfører at bildet virker skarpt uansett størrelse.

Microsoft vil etter sigende også utvide 3-D-egenskapene til nettleseren gjennom å bruke teknologi selskapet har fått tak i gjennom sitt oppkjøp av programvareutvikleren Dimension X. Dette gir IE støtte for DAK-gjengivelse, videokonferanser og andre profesjonelle bruksområder. I tillegg er QuickWeb, Intels nye komprimeringsteknologi for Web-grafikk, inkludert.

Som digi.no tidligere har skrevet vil Microsoft også kopiere Netscape i muligheten til å laste opp filer via FTP ved hjelp av nettleseren. Dette betyr at man kan bruke dra-og-slipp metoden for å kopiere filer over på en FTP-server. Muligheten til det motsatte, å laste ned filer via FTP, har nettleserne alltid hatt.

Du vil kunne bestille CD-en med IE5 fra Microsofts nettsted for i underkant av sju dollar. Nettleseren kommer først for operativsystemene Windows, Sun Solaris og HP-UX.

Til toppen