FORBRUKERTEKNOLOGI

IE6 får leve til minst 2014

Microsoft nekter å ta livet av den forhatte nettleseren.

12. aug. 2009 - 08:27

Internet Explorer 6 fra Microsoft ligger høyt på listen over programvare mange ønsker død og begravet, kanskje øverst.

Et norsk initiativ for å avlive den utdaterte nettleseren ble startet for et halvt år siden i disse dager. Kampanjen spredte seg raskt og fant støtte verden over, og fortsetter stadig.

IE6 har nemlig forsuret hverdagen til webutviklere i årevis. Anslagsvis 15-20 prosent bruker fortsatt den åtte år gamle nettleseren globalt, tross dens mange feil og manglende støtte for webstandarder.

Senest i forrige uke ble protest-nettstedet «IE6 no more» lansert. Deres strategi er å få større nettsteder til å advare alle som benytter IE6 om å bytte til nyere programvare.

Målet er at også Microsoft selv blir med på initiativet, men det kan kampanjen se langt etter.

IE8-produktansvarlig Dean Hachamovitch i Microsoft opplyser på vegne av selskapet at de ikke kan droppe støtten for IE6 så lenge operativsystemet den ble levert sammen med, nemlig Windows XP, fortsatt supporteres.

- Det er ikke et alternativ å avslutte støtten for IE6 før levetiden til XP utløper. Det har vi forpliktet oss til, skriver Hachamovitch i dette blogginnlegget.

Han understreker at det nok et ønskelig at flest oppgraderer til en nyere nettlesere, men at dette til syvende og sist er et valg den enkelte PC-ansvarlige må foreta selv.

Microsoft har i flere runder utvidet levetiden (support-perioden) til Windows XP. Den foreløpig siste datoen for dette operativsystemet, og dermed også IE6, er satt til å være 8. april 2014.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.