- IE8 fjerner behovet for IE6 i bedriftene

Microsofts Rune Zakariassen forteller på digi TV om hva IE8 kan tilby både bedrifter og utviklere.

- IE8 fjerner behovet for IE6 i bedriftene

Microsofts Rune Zakariassen forteller på digi TV om hva IE8 kan tilby både bedrifter og utviklere.

Kampanjen som i forrige uke ble startet blant norske nettsteder for å flere til å oppgradere fra Internet Explorer 6 til en mer moderne nettleser, støttes også av Microsoft.

Teknologiekspert i Microsoft Norge, Rune Zakariassen, forteller i dette intervjuet at han nå anbefaler oppgradering til Internet Explorer 8, som i praksis er ferdig utviklet. Sannsynligvis vil det ikke være noen forskjell på dagens Release Candidate og lanseringsversjonen, som etter alt å dømme kommer om noen uker.

Dette gjelder ikke minst bedrifter som i dag føler seg låst til Internet Explorer 6 fordi de har forretningssystemer som krever nettopp denne nettleseren.

Internet Explorer 8 har et kompatibilitsmodus som skal få nettleseren til å opptre som IE6 overfor nettsteder som krever dette. Zakariassen går gjennom flere metoder som gjør dette mulig. Han sier at mange bedrifter trolig ikke er klar over at IE8, som også fungerer i Windows XP, gjør det mulig for mange flere å kvitte seg med IE6.

Selv om denne tilnærmingen også har møtt kritikk, er det en måte å få en stor gruppe av dagens IE6-brukere til å ta i bruk en mer moderne nettleser enn IE6, som er nettopp den nettleseren så mange webutviklere nå misliker.

Zakariassen forteller videre at Internet Explorer 8 skal ha full støtte for de W3C-standardene som Microsoft har oppgitt at den støtter. Dette inkluderer HTML 4.01 og CSS 2.1. Viser det seg at dette ikke stemmer, er dette ifølge Zakariassen snakk om en bug som blant annet webutviklere bør melde inn til Microsoft for å få den rettet.

I intervjuet innrømmer Zakariassen likevel at Internet Explorer på flere områder fortsatt ligger bak en del av konkurrentene. Men han forteller at Microsoft har som mål at framtidige utgaver av Internet Explorer vil greie Acid3-testen og alle de tilhørende teknologiene. I motsetning til tidligere, ønsker selskapet nå på sikt å kunne framstå som den beste gutten i klassen.

Vi åpner selvfølgelig for kommentarer fra leserne til det Zakariassen forteller, ikke minst fra webutviklere som allerede nå har erfaringer med IE8s støtte for W3C-standardene.

Lyden fra intervjuet kan lastes ned her som en MP3-fil. (53 698 kB)

Her kan du laste ned episoden:

Se siste episode av digi-TV øverst i artikkelen, eller kos deg med en av våre tidligere innslag:

 1. Internet Explorer 8 beta 2 og første beta av Google Chrome

 2. IPv6

 3. OpenOffice.org 3.0

 4. Fødselsnummeret

 5. Kan du bli rik som iPhone-utvikler?.

 6. Hva skjer med IT-jobbene?

 7. IT-språket

 8. PiratXP utfordrer Windows

 9. Slipp data fri

 10. Se hva som skiller Windows 7 fra Vista

 11. Her er nettmafiaens verste fiende

 12. Slik nektes konkurrentene innpass på iPhone

 13. Slik skal Android og Opera slå iPhone

 14. Dette MÅ du vite om nettskyen

 15. Uknuselig mobil i kaffekoppen

 16. Slik kjører digi.no på friprog-systemer

 17. Hva er Creative Commons?

 18. Ingen nordmann har gjort mer for weben

 19. Dette må du vite hvis du blir oppsagt

 20. Slik virker Microsoft-bordet

Til toppen