IE9 uberørt av Pwn2Own-sårbarhet

Nok en grunn til laste ned den nye nettleseren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mars 2011 - 12:49

Under forrige ukes Pwn2Own-konkurranse ble Internet Explorer 8 knekket ved hjelp av utnyttelsen av tre ulike sårbarheter. Men et identisk angrep vil ikke kunne lykkes mot Internet Explorer 9. Microsoft har fått tilgang til informasjon om de berørte sårbarhetene og har funnet ut at i alle fall én av de sentrale sårbarhetene allerede er tatt hånd om i IE9. Dette gjelder også i lanseringskandidaten som har vært tilgjengelig en stund.

Det er en representant for Microsoft som forteller i en e-post som er sendt til flere amerikanske nyhetstjenester.

I meldingen nevnes bare én sårbarhet. Om IE9 er berørt av de to andre, omtales ikke.

Representanten for Microsoft skriver at i alle fall den ene sårbarheten vil fjernes gjennom en oppdateringen til eldre utgaver av nettleseren.

Tirsdag morgen denne uken, klokken 6 norsk tid, åpner Microsoft for nedlasting av den endelige utgaven av Internet Explorer 9. Den nye versjonen av nettleseren innebærer et stort skritt framover, både når det gjelder støtte for webstandarder og hastighetene nettleseren kan avspille webinnhold.

Det er ukjent om det er noen vesentlige forskjeller på dagens lanseringskandidat og versjonen som blir gjort tilgjengelig i morgen tidlig. Trolig kan den endelige utgaven IE9 lastes ned fra denne siden, hvor lanseringskandidaten tilbys i dag.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.